Balıkesir'in Bandırma ilcesinde fizik oğretmeni olarak gorev yapan Alper Kılıc, İsvicre'de bulunan Avrupa Nukleer Araştırma Merkezine (CERN) davet edildi. Balıkesir'in Bandırma ilcesinde fizik oğretmeni olarak gorev yapan Alper Kılıc, İsvicre'de bulunan Avrupa Nukleer Araştırma Merkezine (CERN) davet edildi.
Bandırma Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Fizik Oğretmeni Alper Kılıc, İsvicre'nin Cenevre kentinde bulunan ve icerisinde 'Buyuk Hadron Carpıştırıcısı'nın da yer aldığı Avrupa Nukleer Araştırmalar Merkezine (CERN) davet edilen Turk oğretmenler arasına katıldı. CERN'de 8 gun sureyle 'evrenin oluşum sırları' konusunda eğitim gorecek olan Kılıc, merkezdeki eğitim programlarına katılarak gozlemci ulke olan Turkiye adına yapılan calışmaları izleyecek. 1954 yılında 12 ulkenin ortaklığında kurulan ve gunumuzde Turkiye'nin gozlemci ulke sıfatıyla bulunduğu CERN'de 10 bin kadar fizikcinin gorev yaptığını ifade eden Kılıc, "Turkiye'den CERN'e gitmek icin 388 kişi başvurdu. Sınav sonrası sayımız 50'ye duştu. Daha sonra CV elemelerinde ise bu sayı 35'e indirildi. Ben de Balıkesir ilinden katılan tek fizik oğretmeni olarak CERN'e davet edildim. Daha onceden Balıkesir'den buraya katılan fizik oğretmeni olmamış. Kendi imkanlarımla gidiyorum. Ama Turkiye 4 yıldan bu yana CERN'e fizik oğretmeni gonderiyor. Tabi her meslek oğretmeni gibi benim de CERN'e gitmek hayalimdi. Boyle bir hayalimi gercekleştirmek bana heyecan veriyor. Turkiye ve Balıkesir adına bunu yapabilmekte gurur veriyor. Orada 8-10 gun arasında bir eğitim gercekleştireceğiz. İncelemelerde bulunarak bu inceleme ve tespitlerimi burada oğrencilerimle paylaşacağım. Oğrencilerim de en az benim kadar heyecanlı" dedi.
Okul oğrencilerinden 12. sınıf oğrencisi Kutay Dalkılınc ise fizik oğretmeni Alper Kılıc'ın CERN'e gidecek olmasından mutlu olduklarını ifade ederek, "Oğretmenimizin CERN'e gitmesi bizim icin gurur duyulacak bir durum. Orada yapılanları bizler fizik derslerimizde mufredatta işliyoruz. Bu acıdan da cok yararlı olacağını duşunuyorum. Alper oğretmenimizin fizik alanında Bandırma'da bilinen tanınan bir oğretmen olduğunu soyleyebilirim. Bu konuda da secilmesi ve on plana cıkması bize gurur verdi" diye konuştu.