Karabuk'te, 24 oğretmene arama ve kurtarma eğitimi verildi. Karabuk'te, 24 oğretmene arama ve kurtarma eğitimi verildi.
İl Milli Eğitim Mudurluğu İş Yeri Sağlık ve Guvenlik Birimi koordinatorluğunde, İl Afet ve Acil Durum Mudurluğu (AFAD) tarafından 24 oğretmene Necip Fazıl Kısakurek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde "arama ve kurtarma eğitimi" verildi.
İl Milli Eğitim Muduru Mehmet Fatih Vargeloğlu, doğal afetler ve ozellikle depremin yaşamın bir gerceği olduğunu soyledi.
Afetlere karşı hazırlıklı ve donanımlı olunması gerektiğini ifade eden Vargeloğlu, "Olmasın diye dua ediyoruz. Ancak şehrimizde, bolgemizde boyle bir olay anında hızlı ve bilincli mudahale cok onemlidir. Boylesi bir ekibin parcası olmak icin gonullu olduğunuz icin sizlere, eğitimin gercekleşmesi icin ozveri ve kondisyon icinde calışan mesai arkadaşlarıma ve techizat ve ekipmanlarıyla bu eğitimde bizlere destek olan AFAD ekibine de teşekkur ediyorum" dedi.
Arama ve kurtarma eğitiminde oğretmenler, afetlerde arama, kurtarma ve tahliye eğitici eğitimi kursuna katılarak temel afet bilinci, enkazda arama kurtarma teknikleri, ust katlardan ve kuyudan kurtarma, enkaza giriş teknikleri gibi ceşitli konularda bolgelerde teorik eğitime tabi tutuldu.