Sakarya'da imam hatip ortaokulundaki kız oğrencilere enstruman calmayı oğreten gorme engelli muzik oğretmeni Ahmet Yılmaz, kurduğu 40 kişilik koroyla katıldığı programlarda muzik ziyafeti sunuyor. Sakarya'da Serdivan İmam Hatip Ortaokulunda gorev yapan gorme engelli muzik oğretmeni Ahmet Yılmaz, enstruman calmayı oğrettiği kız oğrencilerle kurduğu koroyla katıldığı programlarda kulakların pasını siliyor.
Kucuk yaşta gecirdiği havale sonucu gorme yetisini kaybeden Yılmaz, oğretmenlerinin teşvik etmesiyle muziğe yonelerek bu alanda kendini geliştirdi.
Piyano, org, flut ve bağlama gibi bircok enstrumanı calabilen Yılmaz, 7 yıl once muzik oğretmeni olarak atanmasının ardından kendisini oğrencilerine adadı.
Ders saatlerinin yanı sıra diğer zamanlarda oğrencilerine ucretsiz ozel kurs veren Yılmaz, okulda kurduğu, kız oğrencilerden oluşan 40 kişilik koroyla kentteki programlarda ilahi ve şarkılar seslendiriyor.
"Muzik hayatımın her anında var"
Ahmet Yılmaz, AA muhabirine yaptığı acıklamada, muziğin hayatının her anında olduğunu soyledi.
Gorme engelli olduğu icin calışmakta zorlanmadığını, oğrencilere samimi davranmanın olumlu donuşleri olduğunu anlatan Yılmaz, "Cok guzel calışmalar yapıyoruz. 6. ve 7. sınıflarla koro calışıyoruz. 8. sınıf oğrencileri derslerine ağırlık verdiği icin onları almıyorum. Mezun oğrencilerimizden donuşler alıyoruz. Bu da bizim icin cok buyuk bir kazanım." diye konuştu.
Oğrencilerin derslerin yanı sıra muzikle ilgilenmesi icin uğraştığını dile getiren Yılmaz, derslerde oncelikli olarak melodika calıştıklarını, cocukları yeteneklerine gore farklı enstrumanlara da yonlendirdiğini kaydetti.
Oluşturduğu koroyla gittiği programlarda olumlu tepkiler aldığını anlatan Yılmaz, "Oğretmenlik bir meslek değil, yaşam tarzıdır. Boyle bakarsanız yaptığınız işin sonuclarını cok daha iyi alırsınız. Oğretmenlik diğer memurluklar gibi değildir. Bu cok uzun ve meşakkatli ama cok da guzel bir yol. İnsan yaptığı işin her zaman guzelliğini duşunerek, onun hayali kurarak zorlukların ustesinden gelmelidir." ifadelerini kullandı.
Yılmaz, enstruman kullanmanın insana başta sabır olmak uzere bircok şey kattığını belirterek, "Oğrencilerimiz inşallah iyi yere gelirler ve yapılan bu calışmaları, bu hoş anıları unutmazlar. Bu da bizi mutlu eder, başka bir beklentimiz yok." dedi.
"Oğrenciler muzik dersini heyecanla bekliyor"
Okul Muduru Feramuz Koşar ise Ahmet oğretmenin muzik derslerinin cok zevkli ve neşeli gectiğini, oğrencilerin dersi heyecanla beklediğini soyledi.
Yılmaz'ın engelini muzikle aştığına işaret eden Koşar, "Teknolojik aletlere ve enstrumanlara aşinalığı var. Bu yeteneğini oğrencilere aktardığı icin dersleri oğrenciler tarafından sevilerek takip ediliyor. Biz de onun bu emeğini biraz daha ileri taşımak icin sınıfını beceri tasarım atolyesine donuşturduk. Ceşitli enstrumanlarıyla, dolaplarıyla ve gorselleriyle Sakarya'da ornek bir atolye sınıfı olacak." diye konuştu.
Cocukların sorumluluk alması ve koro calışmaları yapmasının onlara katkı sağladığını anlatan Koşar, ozellikle koroda yer alan oğrencilerin okulda uyguladıkları bircok projede on planda bulunduğuna dikkati cekti.
Koşar, koroda yer alan oğrencilerin Elazığ'daki depremden etkilenen vatandaşlar icin başlatılan kampanyaya onculuk ettiğini ifade ederek, "Cocuklar sadece akademik anlamda değil, sosyal, kulturel ve bu tur bireysel becerilerde de başarılı olurlarsa liderlik kapasitelerinin uzerine cıkıyor. Biz buna burada şahit olduk. Sadece muzik olarak değil, Ahmet Bey oğrencilerimize bir ruh, bir heyecan veriyor." değerlendirmesinde bulundu.
"Muziğin hayatıma girmesine vesile oldu"
Oğrenci Esranur Cınar, Ahmet oğretmenle uc yıldır ilahi ve şarkı calışmaları yaptıklarını belirterek, "Muzik dersinde oğrenciler cok sıkılır. Onceleri ben de sıkılıyordum, hic dersi dinleyesim gelmiyordu ama Ahmet oğretmenle tanıştıktan sonra onu istekli şekilde dinliyorum. Muziğin hayatıma girmesine vesile oldu. Oğretmenimiz bizimle cok iyi geciniyor, birbirimize şakalar yapıyoruz, birlikte eğleniyoruz." ifadelerini kullandı.
Tuana Baştan da oğretmeninin eğitim hayatının yanı sıra gunluk yaşamına cok şey kattığını anlatarak, "Muziğe bakış acımı, enstrumanlara ilgimi artırdı. Onunla son senem olduğu icin uzuluyorum. O oğrencilerine her zaman cok ilgili davrandı. Surekli etkinlikler yapıyoruz, onu seviyoruz. Ahmet hocamla şarkı soyluyoruz." diye konuştu.