Fatih Projesi BT Rehberliği ile gorevlendirilen oğretmenler eğitim oğretim saatleri dışında mevzuatı doğrultusunda destekleme ve yetiştirme kursu, sosyal etkinlikler kapsamında kulup faaliyetleri, belletmenlik vb. gorevleri yapabileceklerdir. Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Mudurluğu 10.02.2020 tarih ve 2969663 sayılı yazılarıyla Fatih Projesi BT Rehberliği Gorevi hakkında acıklamalarda bulundu.
İşte o acıklamalar;
Fatih Projesi ile BT araclarının ve elektronik iceriklerin oğrenme ve oğretme surecinde etkin kullanılması hedefi doğrultusunda BT Rehber Oğretmeni gorevlendirmeleri ilgi yazıda belirtilen esaslar cercevesinde yapılmaktadır. Konuyla ilgili il milli eğitim mudurluklerinden gelen talepler doğrultusunda gorevlendirme sureclerinde aşağıda belirtilen hususlarında dikkate alınması gerekmektedir.
1. 30/12/2015 tarih ve 13507730 sayılı yazıda belirtildiği şekilde valiliklerce Fatih Projesi BT Rehberliği Gorevlendirmeleri her yıl I. ve II. oğretim donemi olmak uzere yılda iki kez yapılmaktadır.
Yarıyıl ve yaz tatillerinde gorevlendirme yapılmamaktadır. Her bir gorevlendirme donemi kendi icerisinde butunluk oluşturmaktadır. Bu sebeple yapılan gorevlendirmeler I. ve II. oğretim donemi icerisinde yapılan seminer donemlerini kapsayacaktır.
2. Gorevlendirilen oğretmenlere Fatih Projesi BT rehberliği gorevi olduğu gunler eğitim oğretim saatleri icinde ilgi yazı Ek-1'de belirtilen gorevlerin dışında başka bir gorev verilmeyecektir.
Gorevlendirilen oğretmenler eğitim oğretim saatleri dışında mevzuatı doğrultusunda destekleme ve yetiştirme kursu, sosyal etkinlikler kapsamında kulup faaliyetleri, belletmenlik vb. gorevleri yapabileceklerdir.
3. Gorevlendirilen oğretmenlere Fatih Projesi BT rehberliği gorevi olmadığı ve ders gorevi olduğu gunlerde nobet gorevi verilebilir ve bu doğrultuda nobet ucreti odenir.
4. İlgi yazıda belirtildiği şekilde yapılan Fatih Projesi BT rehberliği gorevi proje kapsamında donanım kurulumları yapılan okullara oğretmen ve oğrenci sayıları fazla olanlara oncelik verilerek yapılacaktır.
İşte o yazı;
Ahmet KANDEMİR