Filipinler'den Bursa'ya gelin gelen Alona David, 12 bin nufuslu ilcede anaokulu oğrencilerine gonullu İngilizce oğretiyor. Filipinler'den Bursa'ya gelin gelen Alona David, 12 bin nufuslu ilcede anaokulu oğrencilerine gonullu İngilizce oğretiyor.
Keles Kaymakamı Kubra Teymur, ilcede her cocuğun İngilizce oğrenmesi icin proje başlattı. Keles Kaymakamlığında memur olarak calışan Yucel Uyutan, bundan 16 yıl once uluslararası gemilerde calışırken gonlunu Filipinli Alona David'e kaptırdı. 16 yıl once evlenen cift, 5 yıl once Yucel Uyutan'ın memleketi olan Keles'e yerleşti. Yucel, Keles Kaymakamlığında memur olarak goreve başlarken, eşi de 6 bin nufuslu ilcede sıkılmaya başladı. İlceye ne gibi faydam olur diye duşunen Filipinli gelin, cok iyi bildiği İngilizceyi ilcede bulunan anaokulu oğrencilerine gonullu olarak oğretmeye karar verdi. Bunun icin sertifika aldı. Şimdi gonullu olarak kucuk ilcede yaşayan anaokulu oğrencilerine İngilizce oğretiyor. Turkce bilmeyen Filipinli gelinden anaokulu oğrencileri cok iyi derecede İngilizce oğreniyor. Minik oğrencilere oyunlar oynayarak İngilizce oğreten Filipinli gelin, ilcede herkesin takdirini kazanmış durumda.
Eşiyle nasıl tanışıp evlendiklerini anlatan Yucel Uyutan, "Ben Keles Kaymakamlığında memur olarak calışıyorum. Eşimle Amerika'da yolcu gemilerinde calışırken tanıştık. Ben kendisine ilk goruşte aşık oldum ve kısa sure sonra evlendik. 2004 yılında evlendik. 5 yıl once de memleketim olan Keles'e yerleştik. Eşim burada ne yapabilirim diye duşunurken, kaymakamız ilcedeki cocuklara İngilizce oğretebileceğini soyledi. Eşim ikna oldu ve sertifika aldı. İlcemizde bulunan anaokulunda cocuklara İngilizce oğretiyor. Eşim bu eğitimleri gonullu olarak veriyor" dedi.
Eşini cok sevdiğini soyleyen Alona David Uyutan, "Eşimi ilk goruşte aşık oldum. Tanıştıktan kısa sure sonra evlendik. 5 yıldır eşimin memleketi olan Keles'te yaşıyoruz. İki cocuğumuz oldu. Burada ne yapabilirim diye duşunurken, ilcedeki cocuklara İngilizce oğretebileceğim aklıma geldi. Kaymakam hanımın da boyle bir projesi varmış onunla konuştuktan sonra sertifika aldım. Burada anaokulu oğrencilerine gonullu olarak İngilizce oğretiyorum" şeklinde konuştu.