Amasya'da oğretmenlerinin her gun corba pişirdiği oğrencilere, Genclik ve Spor Bakanlığı da spor malzemesi ve kırtasiye desteğinde bulundu Amasya'da bir koyde oğrencilerine her sabah corba pişiren oğretmen Hilal Erbaş'ın okuluna, Genclik ve Spor Bakanlığından destek geldi.
Genclik ve Spor Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanı Hasan Davulcu, Kale Cavuşhan İlkokulunu ziyaret ederek Hilal oğretmen ve oğrencileriyle bir araya geldi.
Oğrencilere basketbol topu, voleybol topu, satranc takımı, badminton raketleri ve filesi ile kırtasiye malzemeleri hediye eden Davulcu, oğrencilerle sohbet edip okul bahcesinde badminton oynadı.
Davulcu, sosyal medyada yayılan goruntuleri gordukten sonra Hilal oğretmeni arayıp spor malzemesi ve cocuklara kırtasiye yardımında bulunacaklarına dair soz verdiğini soyledi.
Kendisinin de bir koy okulunda yetiştiğini belirten Davulcu, şunları dile getirdi:
"2019 yılı Genclik ve Spor Bakanlığının gonulluluk yılı. Bu anlamda Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun da selamlarını getirdim Hilal oğretmenimize ve cocuklarımıza. Hem de iyi şeylerin artması guzel şeylerin desteklenmesi gerekiyor. Gonlunden kopmuş icinden gelmiş cocuklara corba yapıyor her sabah. Corbalar oğretmenimizden spor malzemeleri bizden. Bugun sozumuzu tutmuş olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Hepsi birbirinden guzel cocuklarımız. Onları biraz mutlu edebildiysek, zihinlerinde, kalplerinde, ruhlarında biraz iz bırakabildiysek ne mutlu bize."
Oğretmen Hilal Erbaş da ziyaretten duyduğu mutluluğu ifade ederek, "Yaptığımız etkinlik sosyal medya aracılığıyla duyulduktan sonra cok guzel geri donuşleri oldu. Bize destek olmak isteyen yardımseverler duyarsız kalmadı. Cocuklarımla cok mutluyuz. İnsanlara ornek olabildiysek ne mutlu bize. Ailelere tavsiyem cocuklarını kahvaltı yapmadan okula gondermesinler." diye konuştu.
Ziyarete, Amasya Milli Eğitim Muduru İlker Kosterelioğlu ile Genclik ve Spor İl Muduru Kadir Kılıc da katıldı.