Milli Eğitim Bakanlığınca, oğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme başvuru sonucları acıklanırken il ici ve iller arası ikinci yer değiştirme takvimi de yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığınca, 714 Ağustos tarihleri arasında kadrolu oğretmenlerin aile birliği, sağlık, can guvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı il ici ve iller arası yer değiştirme kapsamında alınan başvuru sonucları acıklandı.
Buna gore Bakanlık kadrolarında gorev yapan oğretmenlerden Milli Eğitim Bakanlığı Oğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yonetmeliği'nde sayılan aile birliği, sağlık, can guvenliği, engellilik durumu ve diğer nedenlerden birine bağlı olarak mazereti bulunanların il ici ve iller arası yer değiştirme sonucları MEBBİS ve e-Devlet uzerinden oğrenilebilecek.
İkinci yer değiştirme takvimi acıklandı: Başvurular 25-28 Ağustos'ta
Ote yandan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in gectiğimiz gunlerde oğretmenlere ikinci bir yer değiştirme hakkı daha tanıyacaklarına dair mujdesinin ardından bugun ikinci yer değiştirme takvimi de acıklandı.
Buna gore Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda kadrolu olarak gorev yapan oğretmenler, ikinci bir il ici ve iller arası yer değişikliği başvurusunda bulunabilecek.
Başvurular 25-28 Ağustos tarihleri arasında alınacak, atamalar ise 29 Ağustos tarihinde gercekleştirilecek.
Oğretmenlerin il ici ve iller arası yer değiştirme talepleri beraber alınacak.
Bakan Yusuf Tekin'in talimatları doğrultusunda 2023 yılı icin bir defaya mahsus olmak uzere uygulanacak ikinci yer değiştirme işlemleri icin Bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarında ihtiyac bulunan butun norm kadrolar oğretmenlerin tercihine sunulacak.
İkinci il ici ve iller arası yer değiştirme kapsamında "Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu" kapsamında birinci aşama başvurusu onaylanmış ancak yer değiştirme işlemi gercekleştirilememiş oğretmenler de mazeretlerinin bulunduğu yere yer değişikliği başvurusunda bulanabilecek.
Mazerete bağlı yer değiştirme sonuclarına ulaşmak icin tıklayınız.
İkinci yer değiştirme duyurusu icin tıklayınız.