Karaman'da ozel bir kurumda oğretmenlik yapan Gulseren Şit, 28 Şubat surecinin uzerinden 23 yıl gecmesine rağmen yaşadığı sıkıntıların etkisinden kurtulamıyor. Karaman'da 47 yaşındaki oğretmen Gulseren Şit, başortusu nedeniyle eğitim gorduğu universiteden ilişiği kesilerek hayallerinin calındığı 28 Şubat surecinde yaşadıklarını hafızasından silemiyor.
Ozel bir okulda oğretmenlik yapan Şit, AA muhabirine, 1994'te kazandığı Celal Bayar Universitesi Demirci Eğitim Fakultesi sınıf oğretmenliği bolumunde okurken dunyanın en mutlu insanı olduğunu ancak 23 yıl once yaşanan surecin mutluluğunu elinden aldığını anlattı.
Ailesinin zorlukla kendisini okutmaya calıştığını dile getiren Şit, "Ben de okulumu bitirebilmek icin tum gucumle gayret ediyordum ama olmadı." dedi.
Son sınıftayken 28 Şubat surecinin bir parcası olarak okuldan atılmasıyla hayallerinin paramparca edildiğini vurgulayan Şit, şunları kaydetti:
"Son sınıf oğrencisiydik. Yolun sonuna gelmiştik. Hepimiz hayallerimize kavuşacaktık. Oğretmen olabilecektik fakat 28 Şubat surecinde başortulu olduğumuz icin okullarımıza alınmadık. 'Devamsızlıktan kaldı' gosterilerek okulumuzdan atıldık. Bu surecte ilk 3 hafta derslerimize gittik. Daha sonra oğretmenlerimiz artık bizlerin derslere giremeyeceğimizi, derslere girdiğimizde ders yapılmayacağını onları da zor durumda bıraktığımızı soyleyerek bizleri psikolojik baskı altına aldılar. Sonra dekan yardımcısı bizi odasına cağırdı. Bizi ikna etmeye calıştı. Okulda onlarca ikna odaları oluşturulmaya calışıldı. Bizler yine de yılmadık, mucadelemizi surdurduk. Okul bahcesine bile girememeye başladık. Vizeler geldi. Hocalarımız vizelere girmesek kalacağımızı soylediler. Okula giremiyoruz, vizeye nasıl gireceğiz? Bazı hocalarımız her şeyi goze alarak bizi birkac vizeye aldı. Onlar da sonradan ilk once acığa alındı sonra okuldan atıldılar. Bizlere de ceza verdiler."
"Son gune kadar okula gitmeye devam ettik"
Yaşadığı sıkıntıları anlatırken zaman zaman duygulanan ve gozyaşı doken Şit, o gunleri bir daha hatırlamak istemediğini belirterek, sozlerini şoyle surdurdu:
"Anlatması cok zor. Gercekten cok zor. Cunku cok haksızlığa uğradık. Okulun son gunune kadar 'Acaba bizi mezun ederler mi?' diye okula gittik. Arkadaşlarımız mezun oldu, biz olamadık. Hepsi istedikleri yere atandı. Biz okulu bitiremediğimiz icin mesleğimizi yapamadık. Daha sonra cıkan afla okullarımızı bitirdik. Bu surecte hepimiz evlendik. Coluk cocuğa karıştık. KPSS cıktı, atama şartları zorlaştı. Her oğretmen atamasında icimiz kanıyor. Şu an ozel bir kurumda calışıyorum. Bir nebze de olsun oğretmenliği tattım. Bu beni tatmin etmiyor. 2017'de 28 Şubat Oğrenci Derneği'ni kurduk. Hakkımız icin ne yapılması gerekiyorsa, yaptık. Ulaşılacak her yere ulaştık. 20 yıldan fazla bir sure gecti hala mağduriyetimiz devam ediyor."
Mağduriyetlerinin giderilmesi icin devletten yardım talep eden Şit, "O zaman devlet eliyle yapılan haksızlığın bugun yine devlet eliyle 'iadeiitibar' olarak verilmesini istiyoruz." dedi.