"Suriyeli Cocukların Turk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PİKTES)" kapsamında gecici sureli eğitim personellerine (Turkce ve Arapca Oğreticileri ile Rehberlik Danışmanları) nobet gorevi verilir mi? Milli Eğitim Bakanlığı Suriyeli Cocukların Turk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PİKTES) Koordinatorluğu 04.02.2020 tarih ve 2446768 sayılı yazılarıyla, Suriyeli Cocukların Turk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PİKTES)" kapsamında gecici sureli eğitim personellerine (Turkce ve Arapca Oğreticileri ile Rehberlik Danışmanları) nobet gorevi verilip verilemeyeceğini yani oğreticilerin nobet gorevleri olup olmadığı sorusunu cevapladı.
MEB goruş yazısında; "Gecici sureli eğitim personelleri ile 4857 sayılı İş Kanunu cercevesinde imzalanan sozleşmenin 3. maddesi, 3.5. bendinde "Gecici sureli eğitim personeli, proje yurutucusunun gerekli gorduğu durumlarda, sozleşmede belirtilen gorevleri dışında, eğitim-oğretim alanlarındaki diğer iş ve işlemlerle ilgili gorevlendirilebilir." ibaresi yer almaktadır. Bakanlığımızca nobet gorevi de eğitim-oğretim faaliyeti kapsamında değerlendirildiğinden, gecici sureli personelin okul idaresince verilen nobet gorevini yerine getirmesi tarafımızca uygun gorulmektedir." acıklamasında bulundu.
İşte o goruş yazısı;
Ahmet KANDEMİR