Kahramanmaraş'ın Elbistan ilcesinde gorev yaptığı okuluna giderken direksiyon başında kalp krizi gecirerek hayatını kaybeden Turkce oğretmeni Fatih Halitoğlu, son yolculuğuna uğurlandı. Cok sevdikleri oğretmenlerini son yolculuğuna uğurlamak icin gelen oğrencileri ise, gozyaşlarına boğuldu. Kahramanmaraş'ın Elbistan ilcesinde gorev yaptığı okuluna giderken direksiyon başında kalp krizi gecirerek hayatını kaybeden Turkce oğretmeni Fatih Halitoğlu, son yolculuğuna uğurlandı. Cok sevdikleri oğretmenlerini son yolculuğuna uğurlamak icin gelen oğrencileri ise, gozyaşlarına boğuldu.
Elbistan Ortaokulu'nda Turkce oğretmenliği yapan 44 yaşındaki Fatih Halitoğlu, 27 Şubat gunu sabah saatlerinde mesaisine giderken aracında kalp krizi gecirmiş ve kaldırıldığı hastanede doktorların tum cabasına rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirmişti. Halitoğlu'nun acı haberini alan sevenleri, oğrencileri, ailesi ve eğitim camiasına yasa boğuldu. 20 yıllık meslek hayatında kendisini eğitime ve oğrencilerine adayan Halitoğlu icin Elbistan İlce Milli Eğitim Mudurluğu onunde toren duzenlendi. Torene, milli eğitim camiası, Halitoğlu'nun oğrencileri, aile fertleri ve yakınları katıldı. Gozyaşlarının sel olduğu torende ilk olarak Halitoğlu'nun ozgecmişi okundu. Torende konuşan meslektaşları, 2000 yılında eğitim ordusunun bir neferi olarak goreve başlayan Fatih oğretmenin, fedakarlığına vurgu yapıldı.
Elbistan İlce Milli Eğitim Muduru Kurşat Bayazıt ise, tum eğitim camiasına, ailesine ve oğrencilerine başsağlığı diledi. Halitoğlu'nun, cennetteki cocuklara oğretmenlik yapacağını dile getiren Bayazıt, "Sevgili Fatih kardeşimizi, Cenabı Hakka uğurluyoruz. Fatih hocamla daha cok calışacaktık. İnşallah, kendisi bundan sonra cennet cocuklarına oğretmen olacak. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun" dedi.
Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua okunmasının ardından Halitoğlu'nun Turk bayrağına sarılı tabutu, meslektaşlarının omuzlarına alınarak cenaze aracına goturuldu. Ulu Cami'indeki cenaze namazına Elbistan Kaymakamı Ozkan Demir, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, milli eğitim camiası ve cok sayıda vatandaş katıldı. Halitoğlu'nun cenazesi, Gariplik Mezarlığında defnedildi.