Mahalli olarak duzenlenen hizmet ici eğitim faaliyetlerinde eğitim gorevlisi olarak gorev yapan Bilişim Teknolojileri Rehber Oğretmenlerine mesai saatleri icerisinde veya dışında ucret odenir mi? Mahalli olarak duzenlenen hizmet ici eğitim faaliyetlerinde (Temel Robotik Kursu, Arduino Uygulamaları Kursu, Bilişim Teknolojileri Rehber Oğretmenliği Kursu, Microsoft Office Excel Kursu, Microsoft Office Word Kursu, Web 2. Araclarını Tanıma Kursu, Web Guvenliği Kursu vb) eğitim gorevlisi olarak gorev yapan Bilişim Teknolojileri Rehber Oğretmenlerine mesai saatleri icerisinde veya dışında ucret odenip odenmeyeceği sorusunu MEB, Ankara Valiliğine yazmış olduğu goruşle cevaplandırdı.
Fatih Projesi Bilişim Teknolojileri Rehberi olarak gecici gorevlendirilen oğretmenler; ders acığı oluşmayacak şekilde mevzuatı gereği yurutmek zorunda oldukları ders gorevlerini yerine getirdikten sonra geriye kalan zamanda eğitim oğretim saatleri icerisinde rehberlik gorevlerini yurutmektedirler. Fatih Projesi Bilişim Teknolojileri Rehberliği ile ilgili gorevin mahiyeti, 30/12/2015 tarih ve 13507730 sayılı yazıda belirtilmiştir.
Personel Genel Mudurluğunun 13/12/2012 tarih ve 220087 sayılı yazısında "Gecici olarak gorevlendirildikleri ve bu gorevlerine bağlı olarak haftada 18 saat ek ders ucretinden yararlandırdıkları belirtilen oğretmenlerden hizmet ici eğitim kapsamında ayrıca ders verenlerin, verdikleri dersin gecici gorevleri gereği yapmak durumunda oldukları gorevlerin kapsamında bulunması halinde buna bağlı olarak ayrıca ek ders ucretinden yararlandırılmalarının mumkun bulunmadığı; verdikleri dersin gecici gorevleri gereği yapmak durumunda oldukları gorevlerin kapsamında bulunmaması halinde ise Oğretmen ve Yoneticilerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 7.maddesi cercevesinde ayrıca ek ders ucretinden yararlandırılmaları gerektiği değerlendirilmektedir." denilmektedir.
Fatih Projesi Bilişim Teknolojileri Rehberi olarak gecici gorevlendirilmesini yuruten oğretmenlerin bu gorevlerinin yanında başka eğitim faaliyetlerinde de gorev almaları ile ilgili olarak yukarıdaki acıklamalar doğrultusunda ve yapılacak bu gorevlerinin ucretlendirilmesi ile ilgili olarak ise Personel Genel Mudurluğunun 13/12/2012 tarih ve 220087 sayılı yazısı ve 07/03/2016 tarih ve 2660842 sayılı yazısı doğrultusunda hareket edilecektir.
İşte o goruş yazısı;
Ahmet KANDEMİR