5 yıl ucretli oğretmenlik yaptıktan sonra ozel sektorde calışmaya başlayan Hakan Ay, "İcimdeki eğitim aşkı hic bitmedi" diyerek aldığı desteklerle Turkiye'nin dort bir yanındaki okullarla sosyal medyadan iletişime gecerek binlerce kitap gonderdi. 5 yıl ucretli oğretmenlik yaptıktan sonra ozel sektorde calışmaya başlayan Hakan Ay, "İcimdeki eğitim aşkı hic bitmedi" diyerek aldığı desteklerle Turkiye'nin dort bir yanındaki okullarla sosyal medyadan iletişime gecerek binlerce kitap gonderdi.
47 yaşındaki Hakan Ay, 5 yıl ucretli oğretmenlik yaptıktan sonra ozel sektorde calıştığını, oğretmenlik mesleğinin ve eğitim aşkının hic bitmediğini ifade etti. Turkiye'nin dort bir yanına bir kac yıldır kitap gonderdiğini ve binlerce oğrenciye kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya calıştığını soyleyen Hakan Ay, "Oncelikli olarak evlerde kullanılmayan ikinci el kitapları okullara gondermeye başladım. Bu calışmam ileriki gunlerde yaygınlaştı ve bunu duyanlar maddi olarak destekte bulunmaya başladılar" dedi.
Kendisine yurt dışından da destek verenlerin bulunduğunun altını cizen Hakan Ay, "İnternet uzerinden birinci sınıf kitapları satın aldık. Sosyal medya uzerinden okullarla irtibata gectik. İhtiyacı olan okullar, doğu, batı, kuzey, guney hic fark etmiyor. Kayseri'de de 7 okula kitap gonderdim. Oğretmenlerimizle bağlantı kurup adreslerine kitapları kargo yolu ile gonderiyorum" diye konuştu.
2020 yılında son gonderdiği kitaplarla birlikte 230 okulda binlerce oğrenciyi kitapla buluşturmanın sevincini yaşadığını soyleyen Hakan Ay, "Binlerce oğrenciye bu kitaplarımız ulaşmış olacak. Kitaplarla buluşan oğrenciler o kadar cok seviniyorlar ki bana fotoğraflarını gonderiyorlar, video yolluyorlar. Beni bir oğretmen olarak ayrıca mutlu ediyor" ifadelerini kulandı.