Kayakta ulusal ve uluslararası cok sayıda başarısı bulunan Yonca Karademir, beden eğitimi oğretmeni olarak gorev yaptığı Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Ağrı İl Mudurluğune bağlı Cocuk Evleri Sitesi'nde oğrencilerine tecrubelerini aktarıyor. Ağrı'da, Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler İl Mudurluğune bağlı Cocuk Evleri Sitesi'nin uluslararası yarışmalarda onemli dereceleri bulunan beden eğitimi oğretmeni Yonca Karademir, kendisi gibi şampiyon kayakcılar yetiştiriyor.
Lise yıllarında oğretmeninin yonlendirmesiyle kayaklı koşu sporuna başlayan Karademir, milli formayla cok sayıda Balkan ve Avrupa şampiyonlukları elde etti.
Kayaklı Koşu Turkiye Şampiyonluğuna 7 kez uzanma başarısı gosteren 26 yaşındaki Karademir, şimdilerde ise beden eğitimi oğretmeni olarak oğrencilerine tecrubelerini aktarıyor.
Son şampiyon ozel sporcu Reşan Cetrez'in de antrenoru
Yonca Karademir, AA muhabirine yaptığı acıklamada, kayak yaptığı yıllarda başarılarıyla iz bırakmanın mutluluğunu yaşadığını soyledi.
Kayağın farklı ve zor bir spor olduğunu ifade eden Karademir, şoyle konuştu:
"Kayak branşında Avrupa FIS Kayaklı Koşu Kıta Kupası ve Balkan şampiyonuyum. En son 2016 yılında Turkiye Şampiyonu olduktan sonra bazı nedenlerden dolayı spora kustum ve bıraktım. Tamamen cocuklar uzerinde yoğunlaşmaya başlayıp icimdeki kırıklığı cocuklar uzerinden bir yerlere getirmeye calıştım. İlk meyvemi 2 senelik alt yapı calışması sonrası aldım. Sporcularımız yavaş yavaş şampiyonluklara gidiyorlar. Ozel sporcumuz Reşan Cetrez, kayaklı koşuda Ağrı'da ve Turkiye'de şampiyon oldu. Şu an Avrupa'daki yarışmalara hazırlanıyor."
"4 sporcuyla başladık ve şu an 10 sporcumuz var"
Karademir, cocukların sporu severek profesyonelliğe doğru adım attıklarını belirterek, oğrencilerini iyi yerlerde gormenin en buyuk amacı olduğunu dile getirdi.

Oğrencileriyle dunya şampiyonluğu hayali kurduğunu aktaran Karademir, şunları kaydetti:
"Oğrencilerimle aram cok iyi ve kayakta ne versem 2 katını alıyorum. Goreve geldiğim ilk gunde 4 sporcuyla başladık ve şu an 10 sporcuya cıktık. Amacım cocukları kayak, atletizm, cimnastik branşlarında geliştirmek. Profesyonel bir şekilde calışıyoruz. İşimi yaptım, hayatımda en guzel yerlere geldim. 2 ozel sporcumuz var, 2'si de Turkiye Şampiyonu ve Dunya Şampiyonasına hazırlanıyorlar."