Diyarbakır'ın Dicle ilcesinde Ataturk Ortaokulu muduru Murat Gungor, 5 yıldır gorev yaptığı okulu kendi imkanları ile yeniledi Diyarbakır'ın Dicle ilcesinde Ataturk Ortaokulu muduru Murat Gungor, 5 yıldır gorev yaptığı okulu kendi imkanları ile yeniledi.
Yaklaşık 5 yıl once Ataturk Ortaokuluna atanan Gungor, bu sure zarfında okulda eksik gorduğu her şeyin bakımını yapıp yeniledi. 63 yılda sadece iki defa boyanan okulun dış bakımını gercekleştiren Gungor, calışması ile takdir topladı. Atandığında okulun harabe halde olduğunu kaydeden Gungor, "Ekibimizle birlikte istişare ederek, okul icin yapabileceklerimizi goruştuk. Oncelik sıralamalarını belirledik. Ortak kararımızda once ic cepheyi onarmak icin Milli Eğitim Mudurluğumuzden boya desteğini aldık. İc cephe tadilatı bittikten sonra, dış cephe icin Ergani'deki hayırseverlerle goruştuk ve onlardan da boya, alcı, kalekim aldık. İc ve dış cephe tadilatlarını, ben ve ekip arkadaşlarımla birlikte gonullu olarak ucretsiz yaptık. Bu tamir ve tadilat işleri yapılırken aynı zamanda eğitim ve oğretim ara vermeden devam etti. İlk yılımızda okulumuz TEOG'da Dicle genelinde ilk 13'ten ilk 3'e girmeyi başardı. 3'uncu yılımızda ise okulda Turkiye 1'incsi cıkararak, başarımızı percinleştirdik. Aynı metotla, eğitim ve oğretime 5'inci yılımızda da devam ediyoruz. İlk 3 yılımızda oğretmenlerimizin gayretli ve disiplinli calışmalarıyla bu başarıyı yakaladık. Okulda gorev yapan oğretmenlerimizin samimiyeti ve gayreti devam ediyor. Oğretmenlerimizin, okuldaki resmi gorevleri dışında oğle araları ve ders cıkışında oğrencilere ders vermeleri, okul cıkışında bire bir soru cozumlerinde yardımcı olmaları, gonullu olarak ders anlatmaları aidiyet duygusuna guzel bir ornek. Oğretmenlerimiz bununla yetinmeyip, ayırım yapılmadan her oğrencinin evine başarı odaklı ziyaretleri devam etmektedir. Devam etmekteki temel gayemiz, oğrencinin okula olan aidiyetlik duygusunu canlı tutmaktır. Oğretmenlerimizin oğrencilerimizle ozel goruşme yapması, ruhsal dunyalarında olumlu sonuc almamızı sağlıyor" dedi.