Mesleki ve teknik eğitim kurumlarında alan/bolum, atolye ve laboratuvar şefi gorevlendirmelerinde, Ortaoğretim Kurumları Yonetmeliğinde belirtilen usul ve esaslara gore alanın kadrolu ve sozleşmeli oğretmenlerinin birlikte değerlendirmeye alınabilir mi? Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Mudurluğu 03.03.2020 tarih ve 4670654 sayılı yazılarıyla mesleki ve teknik eğitim kurumlarında gorev yapan sozleşmeli atolye ve laboratuvar oğretmenlerine alan/bolum, atolye ve laboratuvar şefliği gorevinin verilip verilmeyeceği sorusunu cevapladı.
Sozleşmeli Oğretmen İstihdamına İlişkin Yonetmeliğin "Sozleşmeli oğretmenlerin gorev ve sorumlulukları" başlıklı 20. maddesinde; "Sozleşmeli oğretmenler, gorev yaptıkları eğitim kurumlarındaki emsali kadrolu alan oğretmenleri icin ongorulen gorev ve sorumlulukları yerine getirmekle yukumludur." hukmu,
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaoğretim Kurumları Yonetmeliğin 84. maddesinde de alan/bolum, atolye ve laboratuvar şeflerinin gorevlendirilmesine ilişkin hukumler yer almaktadır.
Buna gore, mesleki ve teknik eğitim kurumlarında alan/bolum, atolye ve laboratuvar şefi gorevlendirmelerinde, Ortaoğretim Kurumları Yonetmeliğinde belirtilen usul ve esaslara gore alanın kadrolu ve sozleşmeli oğretmenlerinin birlikte değerlendirmeye alınması gerekmektedir.
İşte o goruş yazısı;
Ahmet KANDEMİR