Afyonkarahisar'da bir oğrenmen okullara ara verilmesiyle evinde eşiyle birlikte sağlık calışanları icin maske dikmeye başladı. Afyonkarahisar'da bir oğrenmen okullara ara verilmesiyle evinde eşiyle birlikte sağlık calışanları icin maske dikmeye başladı.
Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilcesi Sosyal Bilimler Lisesi'nde Felsefe Grubu Oğretmeni Afşin Yıldırım ve aynı okulda Din Kulturu ve Ahlak bilgisi Oğretmeni eşi Şerife Yıldırım, Korona virus tedbirleri kapsamında okullara ara verilmesiyle evlerinde sağlık calışanlarına destek olmak amacıyla maske imalatına başladılar. İlk etapta 500 ila bin maskeyi sağlık calışanları icin dikmeye başlayan oğretmen cift bunun icinde İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden de eğitim aldılar.
"Eşimle birlikte yuzlerce maske dikmeye başladık"
Felsefe Oğretmeni Afşin Yıldırım, bu sıkıntıdan hep birlikte cıkacaklarına inanarak sağlık calışnlarına maske dikmeye başladıklarını kaydetti. Yıldırım, "Gorevi başında sağlık personelimiz, guvenlik gorevlilerimiz ve diğer memurlarımız calışmaktadır. Bizler Oğretmenler olarak evlere kapandık ama biz de dedik ki bu dayanışmanın icerisinde bizlerde olalım istedik ve eşimle beraber yuzlerce maske uretmeye başladık. Biz hep beraberiz, bizim gucumuzu beraberliğimiz oluşturmaktadır. Bundan dolayı herkese sağlıklı gunler diliyorum. Herkes uyarılara dikkat etsin ve bu işten de alnımızın akı ile cıkacağımız dan şuphem yoktur.
"İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden nasıl dikileceğini orendik"
Maske dikimi icin eğitim ve bilgi aldıklarını da belirten Yıldırım, "Ayrıca İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden maskenin nasıl dikilmesi gerektiğini oğrendik. Uygun kumaşları tedarik ettik. Yaklaşık 500 ile bin adet arasında maskeye şu anda hazırlıyoruz. Sağlık personelimize teslim edeceğiz" dedi. Afşin hocanın maske dikerkenki goruntuleri sosyal medya hesabından paylaşmasıyla bir cok sosyal medya kullanıcılarının takdiri toplayarak tıklanma rekorları kırdı.