Kalfalık/Ustalık sınavları 01 Haziran05 Temmuz 2020 tarihleri arasında yapılacak Hayat Boyu Oğrenme Kurumları tarafından yurutulen eğitim faaliyetlerinin tamamına ara verildi, 14. Uluslararası MEB Robot Yarışması ertelendi, Eğitim ve Ahlak Kongresi iptal edildi. EĞİTİM VE AHLAK KONGRESİ İPTAL EDİLDİ
Resmi/ozel okul ve kurumlarda oğrenci, oğretmen ve okul yoneticilerinin katılımı ile yapılması planlanan il/ilce, ulusal ve uluslararası duzeydeki sosyal etkinlikler (toplantı, calıştay, sempozyum, konferans, forum, odul toreni, spor musabakası, yarışma vb.) tedbiren iptal edilmiştir.
Bunun uzerine 03-04 Nisan 2020 tarihlerinde Antalya'da butun paydaşlara acık felsefe, ilahiyat, psikoloji, sosyoloji ve eğitim bilimleri vb. disiplinlerin de işe koşulduğu, geniş katılımlı olarak yapılması planlanan Eğitim ve Ahlak Kongresi iptal edilmiştir.
14. ULUSLARARASI MEB ROBOT YARIŞMASI ERTELENDİ
Bakanlığımızca 13 yıldır aralıksız bir şekilde birbirinden guzel yarışmaların yaşandığı, mucadele ve azmin teknolojiyle buluştuğu Uluslararası MEB Robot Yarışmasının 14 uncusu, 08-10 Nisan 2020 tarihleri arasında Şanlıurfa'da yapılması planlanmıştı.
Her yıl yeteneklerini sergilemek ve ulkemizin teknoloji atılımına omuz vermek isteyen yarışma ekipleri ve genclerimizin sağlığı bizim icin her şeyden onemlidir. Bu sebeple 14. Uluslararası MEB Robot Yarışması'nın ertelenmesi onem arz etmektedir. Başvurular 20 Mart 2020 tarihine kadar devam edecek olup, başvuruda bulunan takımlar herhangi bir hak kaybına uğramayacaktır.
08-10 Nisan 2020 tarihleri arasında Şanlıurfa GAP Kapalı Spor Salonunda duzenlenmesi planlanan 14. Uluslararası MEB Robot Yarışmasının aynı şartlarda ileri bir tarihe ertelenmiştir.
HAYAT BOYU OĞRENME KURUMLARI TARAFINDAN YURUTULEN EĞİTİM FAALİYETLERİNE ARA VERİLDİ
Hayat boyu oğrenme kurumlarında acılan kurslar ile destekleme ve yetiştirme kursları da tatil edilmiştir. Ancak hayat boyu oğrenme kurumları tarafından, diğer kurumlar ile iş birliği halinde acılan kurslar ile diğer kurumların mekanlarında acılan kursların tatil olup olmadığı konusunda valiliklerden goruşler gelmektedir.
Soz konusu tatil suresince, acık oğretim okullarına bağlı yuz yuze eğitim faaliyetleri de dahil olmak uzere, herhangi bir ayrım olmaksızın hayat boyu oğrenme kurumları tarafından yurutulen eğitim faaliyetlerinin tamamına ara verilmiştir.
KALFALIK/USTALIK SINAVLARI 01 HAZİRAN05 TEMMUZ 2020 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK
Kalfalık/Ustalık sınavları, Şubat, Nisan, Haziran, Ağustos, Eylul ve Aralık aylarında gercekleştirilmektedir. Bu sınavlara, her donemde yaklaşık yirmi bin aday katılmaktadır. Sınavlara katılacak adaylar ile sınavlarda gorev alacak oğretmenlerin sağlığını korumak amacıyla 2020 Nisan sınavlarının ertelenmesi onem arz etmektedir.
2020 Nisan sınavları icin başvuru yapan adaylar her hangi bir hak kaybına uğramadan 2020 Haziran doneminde sınavlarına girebileceklerdir. 01 Nisan05 Mayıs 2020 tarihleri arasında yapılacak olan Kalfalık/Ustalık sınavları 01 Haziran05 Temmuz 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.
Ahmet KANDEMİR