MUSİAD Kadın Komitesi Başkanı Muge Oz, "Milli Eğitim Bakanlığımızın başlattığı Uzaktan Eğitim uygulaması hakkında bir gazeteci tarafından, bir TV kanalında başortulu oğretmenlerimizin polemik konusu yapılmasını asla kabul etmiyoruz" dedi Mustakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MUSİAD) Kadın Komitesi Başkanı Muge Oz, "Milli Eğitim Bakanlığımızın başlattığı Uzaktan Eğitim uygulaması hakkında bir gazeteci tarafından, bir TV kanalında başortulu oğretmenlerimizin polemik konusu yapılmasını asla kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandı.
Oz, yaptığı yazılı acıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının başlatmış olduğu Uzaktan Eğitim uygulamasının takdir edilmesi ve desteklenmesi gerekirken maalesef oğretmenlerin kılık kıyafetleri uzerinden yorumlar yapıldığını belirterek, "Yosun bağlamış bu zihniyetin soylemlerinin gecmişte olduğu gibi bugun de milletimiz nezdinde makes bulmayacağına guvencimiz tamdır. MUSİAD Kadın olarak milletce kritik donemden gectiğimiz ve her zamankinden daha fazla birlik ve dayanışmaya ihtiyac duyduğumuz bu donemde, bu ve bunun gibi yayınlara itibar edilmemesi gerektiğinin onemle altını ciziyoruz. Bu vesile ile nefret ve ayrımcılık iceren bu soylemlerinizle kardeşliğimize, birliğimize ve millet olma şuurumuza asla zarar veremeyeceğinizi bir kez daha ilan ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
RTUK'ten, Tele 1'e Can Ataklı incelemesi