Amasya'nın Gumuşhacıkoy ilcesinde bir ilkokul oğretmeni, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) uzerinden eğitim goren oğrencilerini goruntulu arayarak yoklama alıyor Amasya'nın Gumuşhacıkoy ilcesinde bir ilkokul oğretmeni, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) uzerinden eğitim goren oğrencilerini goruntulu arayarak yoklama alıyor.
Kemal Paşa İlkokulu oğretmenlerinden Erdal Yağlı, TRT-EBA TV ve EBA uzerinden eğitim goren oğrencilerinin derse katılıp katılmadığını kontrol etmek amacı ile dersin başladığı saatlerde onları goruntulu arayarak yoklama almaya başladı.
Yağlı, AA muhabirine yaptığı acıklama, uzaktan eğitimin başladığı gunden itibaren oğrencilerinin dersleri takip etmelerini sağlamaya ve derslerde karşılaştıkları sorunlarda onlara yardımcı olmaya calıştığını soyledi.
Oğrencilerin bu durumdan memnun olduğunu aktaran Yağlı, "Derslere daha guzel bir şekilde hazırlanıyorlar. Ders bitiminde karşılıklı olarak internet uzerinden goruntulu bir şekilde derslerin tekrarını yapıyoruz. Bu calışmalar hem oğrencilerimizin hem de velilerin hoşuna gidiyor. Bu uygulamayı yaparken de aynı zamanda koronavirusten korunma yollarının neler olduğunu oğrencilerime anlatıyorum. Oğrencilerim de ilgiyle takip ediyorlar." dedi.
Velilerden Fatma Zeytunlu ise Yağlı'nın, oğrencilerine olan ilgisini takdir ettiklerini belirtti.
"Her sabah saat 9.00'da oğlum televizyonun başına oturarak dersini dinliyor." diyen Zeytunlu, "Oğretmenimiz gibi olmuyor fakat yine de hoşuna gidiyor. Daha sonra oğretmenimiz goruntulu arayarak Kaan dersini dinliyor mu, dinlemiyor mu diye kontrol ediyor. Bu Kaan'ın daha cok hoşuna gidiyor. Oğretmenimizle goruntulu konuştuğu icin cok memnun kaldı ve okul ozlemini giderdi en azından." ifadelerini kullandı.