Başkentte, gonullu oğretmenler, 65 yaş ve ustu olan, kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların yanlarında olduklarını gostermek icin alışveriş ihtiyaclarını karşılayıp, kapılarına kadar bırakıyor. Ankara İl Milli Eğitim Mudurluğu koordinasyonunda yurutulen, "Sen de Gonul Ver" projesi kapsamında oluşturulan "Gonullu Oğretmenler Destek Grubu"nda gorev alan 500'un uzerinde oğretmen, koronavirus onlemleri kapsamında sokağa cıkmaları sınırlandırılan vatandaşların ihtiyaclarını karşılıyor.
İl Milli Eğitim Muduru Turan Akpınar, AA muhabire yaptığı acıklamada, oğretmenlerden gelen talep ve oneriler doğrultusunda "Gonullu Oğretmenler Destek Grubu" oluşturulduğunu soyledi. Akpınar, 112, 155, 156 ve 153 destek hatlarını arayıp yardım talebinde bulunanların ihtiyacları temin edilerek, evlerine teslim edildiğini anlattı.
''Gonullu oğretmen sayımız 500'u aştı''
Gonullu oğretmenlerin, kendisine ve İl Milli Eğitim Mudurluğune mesaj ve telefonla ulaşarak, destek olmak istedikleri yonunde talepte bulunmaları uzerine boyle bir projenin hayata gecirildiğini ifade eden Akpınar, şu bilgileri verdi:
"Bu konuda yoğun talep oldu. Bunun uzerine biz de ilce ilce, mahalle mahalle bu projeye destek olmak isteyen oğretmenlerimizin iletişim bilgilerini kaymakamlıklara verdik. Gonullu oğretmen sayımız 500'u aştı. Vefa Destek Ekibi, arama geldiğinde, bolgeye en yakın oğretmenimize yaşlımızın veya ihtiyacını karşılayamayacak durumdaki kronik rahatsızlığı olan vatandaşımızın bilgisini iletiyor. Oğretmenimiz de ihtiyacları alıp bu vatandaşlarımızın kapısına bırakıyor. Oğretmenlerimiz hem EBA uzerinden oğretim surecine dahil olurken hem de devletinin, milletinin yanında olmak icin seferber oldu."
Akpınar, eğitim eksikliği olan bazı kişilerin sokağa cıkan yaşlıları rencide eden yanlış davranışlarının bulunduğu videoların sosyal medyada yer aldığına dikkati cekerek, "Bunlar bizi cok etkiledi. Evinde kalan kişilerle eğitimli kişilerin iletişime gecmesi ve onlara destek olmasını istedik. Oğretmenlerimiz, yanlış davranışta bulunan bu kişilere ornek olmak da istedi." ifadelerini kullandı.