Yalova'da bir grup oğretmenin, İl Milli Eğitim Mudurluğune bağlı okullardaki 3D yazıcılarla evlerinde urettiği siper maskeler sağlık calışanlarına dağıtılacak. Yalova'da bir grup oğretmenin, İl Milli Eğitim Mudurluğune bağlı okullardaki 3D yazıcılarla evlerinde urettiği siper maskeler sağlık calışanlarına dağıtılacak.
İlde, yeni tip koronavirus (Kovid-19) ile mucadelede gorev yapan sağlık personelinin ihtiyacını karşılamak icin calışma başlatıldı.
Oğretmenlerin okullardaki 3D yazıcıları evlerine goturup ilk etapta urettiği 140 maske, 75. Yuzyıl Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda Yalova Milli Eğitim Muduru Ali Tosun tarafından İl Sağlık Muduru Emrah Eray'a teslim edildi.
Calışmaya katılanlara teşekkur eden Tosun, Sağlık Mudurluğunun ihtiyacının tamamını 3-4 gunde tamamlamayı hedeflediklerini soyledi.
Eray ise iş birliği ve desteklerinden dolayı emeği gecenlere teşekkurlerini sunarak, "Bu koruyucu ekipmanlar, ihtiyacımız olanlardan. Ozellikle on planda calışanlarımıza bunları verebiliyoruz. On planda olmasa da kendilerini risk altında goren arkadaşlarımız var. Onları rahatlatmak adına bu ekipmanlar işimize yarayacak." diye konuştu.
Yalova'nın ihtiyacının karşılanmasının ardından diğer iller icin de uretim yapılacağı belirtildi.
Ote yandan calışmaya, ellerinde 3D yazıcı olan bazı işletmelerin de destek verdiği bildirildi.