Milli Eğitim Bakanlığı; koronavirusun yaratmış olduğu krizden dolayı, destekleme ve yetiştirme kursları, ilkokullarda yetiştirme programları, evde eğitim hizmetleri, destek eğitim odası uygulamaları, oğrenci sosyal ve kişilik hizmetleri, planlama ve bakım-onarım gorevi, işletmelerde meslek eğitimi, belleticilik gorevi, ders dışı eğitim calışmaları, hizmet ici eğitim uygulamaları, 1 Eylul'e kadar iptal edildi, bu nedenle bu tarihe kadarki bu kapsamındaki ek ders odemeleri yapılmayacak Koronavirus'un yarattığı kriz sonrasında her gun yeni bir tedbir acıklanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı şuan icin eğitim oğretim faaliyetlerine Nisan sonuna kadar son vermiş durumdadır, duruma gore bu sure uzatılacaktır.
Bakanlık bugun cok onemli yeni bir resmi yazı yayımladı. Bakanlıktan illere gonderilen yazıda, yaşanan kriz ortamı da gozonune alınarak, şu etkinliklerin iptal edildiği acıklandı:
Destekleme ve yetiştirme kursları,
ilkokullarda yetiştirme programları,
evde eğitim hizmetleri,
destek eğitim odası uygulamaları,
oğrenci sosyal ve kişilik hizmetleri,
planlama ve bakım-onarım gorevi,
işletmelerde meslek eğitimi,
belleticilik gorevi,
ders dışı eğitim calışmaları,
hizmet ici eğitim,
kurul ve komisyon uyeliği ve benzeri eğitim faaliyetleri
ile tam gun tam yıl eğitim, ikili oğretim uygulamaları
Bu etkinlikler iptal edildiği icin, 1 Eylul 2020 tarihine kadar, bu etkinliklere dayalı ek ders odemeleri yapılmayacaktır.
Resmi yazıya gore, tum oğretmenlere 30 Mart 2020 itibariyle sadece mufredat kapsamında işledikleri (okul haftalık ders cizelgesine gore işlenen) dersleri maaş ve ek ders kapsamında sayılacak ve bunların ucreti ile hazırlık planlama ucretleri odenecektir.
Memurlar.net olarak, Milli Eğitim Bakanlığının, yapılmayan etkinlikler icin dahi ek ders odemesi yapılması gerektiren uygulamayı sonlandırmasını yerinde bir adım olarak goruyor ve destekliyoruz
İŞTE RESMİ YAZI
Oğretmenlere dair onemli haberlerden anlık haberdar olmak icin memurlar.net'in Android uygulamasını indirebilirsiniz.
Android uygulamamız icin TIKLAYINIZ