Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Mudurluğu 26.03.2020 tarih ve 5905971 sayılı yazılarıyla, okul oncesi aidat ucretlerinin alınmayacağını acıkladı. Soz konusu yazıda aşağıdaki acıklamamalarda bulunulmuştur.
Milli Eğitim Bakanlığı Okul Oncesi Eğitim ve İlkoğretim Kurumları Yonetmeliğinin 67'inci maddesi gereği okul oncesi eğitim kurumlarında alınan aidatların, Covid-19 kapsamında eğitim oğretime ara verilen surelerde alınıp alınmayacağı hususunda tereddute duşulduğu anlaşılmaktadır.
Yonetmeliğin 68'inci maddesinin ikinci fıkrasında "Eylul ayında ucret tam olarak alınır ancak haziran ayında ucret alınmaz. Yarıyıl tatilinde ve ara tatilde ise aylık ucret tam olarak tahsil edilir. Okula kayıt yaptıran, ancak hicbir hizmet almadan kayıttan vazgecen velilere odedikleri aidat iade edilir." ifadesine yer verilmiş olup 6-10 Nisan 2020 tarihlerinde yapılması gereken ikinci donem ara tatili, Covid-19 salgını nedeniyle 16-20 Mart 2020 tarihlerine alındığından ara tatil olan bu tarihlerde belirlenen normal aidatın alınması, salgın nedeniyle alınan karar gereği okulların tatil edildiği diğer zamanlarda ise veliden herhangi bir ucret talep edilmemesi gerekmektedir.
İşte o yazı;
Ahmet KANDEMİR