MEB; Vakıfbank kanalıyla bursunu alan oğrenciler burslarını yine Vakıfbank'tan, bursunu PTT 'den alan oğrenciler yine burslarını PTT'den almaya devam edeceklerini acıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaoğretim Genel Mudurluğu 20.03.2020 tarih ve 5768258 sayılı yazılarıyla Burs odemeleri hakkında bazı acıklamalarda bulundu
Milli Eğitim Bakanlığın bağlı ilkoğretim ve ortaoğretim kurumlarında oğrenim goren burslu oğrencilerin burs odemeleri ile ilgili olarak Bakanlığımız ve Vakıfbank T.A.O ile PTT A.Ş arasında imzalanan protokoller cercevesinde;
1- Vakıfbank kanalıyla bursunu alan oğrenciler burslarını yine Vakıfbank'tan, bursunu PTT 'den alan oğrenciler yine burslarını PTT'den almaya devam edeceklerdir.
2- Burslar her ayın 25 inde on yuklemeli banka kartlarına aktarılacaktır.
3- Kartlar; on yuklemeli ve pos geciş ozelliğine sahip olacaktır.
4- Vakıfbank, sozleşme suresince aylık veya yıllık hesap işletim ucreti, kart aidatı, bakiye sorma, hesap hareketi dokumu, kart basımı ve benzeri bankacılık işlemlerinden her ne ad altında olursa olsun oğrenciden başka bir masraf ve/veya ucret talep etmeyecektir.
5- PTT, sozleşme surecinde aylık veya yıllık hesap işletim ucreti, kart aidatı, bakiye sorma, Pttmatik'lerden son on işlem icin hesap hareketleri dokumu, adı altında oğrenciden masraf veya ucret talep etmeyecektir. BDDK hukmu gereğince, kayıp, calıntı ve benzeri nedenler dolayısıyla yılda iki adetten sonraki kart yenileme durumlarında kart ucreti kart maliyeti olcusunde alınabilecektir.
6- Odemeler sadece hak sahibine yapılacak olup hak sahibini temsil eden veli, vasi, kayyım ve vekillerine odeme yapılmayacaktır.
7- Odemeler, PTT işyerlerinden hak sahiplerine imza karşılığı ibraz etmiş olduğu kimliğin fotokopisi alınarak; elden teslim edilecek olan on yuklemeli Pttkartlar ile yapılacaktır.

8- Kart değişimi ve kayıp/calıntı durum bildirimlerinin PTT işyerlerine yapılması halinde PTT tarafından hak sahibine en kısa surede PTT kartı temin edilecektir. PTT Cağrı Merkezi numarası 444 1 788 olup, guncel cep numarası olan oğrenciler kartın şifresini unutmaları halinde belirtilen numara uzerinden sms yoluyla şifre alabileceklerdir.
9- PTT kartı olan oğrenciler, PTT'nin tum işyerlerinden ve Pttmatik'lerinden; para cekme, şifre alma/değiştirme, Pttmatik'lerden son on işlem icin hesap hareketleri dokumunu ucretsiz yapacaklardır. Pttkartlar diğer Banka ATM'lerinde de kullanılabilmekte olup, diğer banka ATM'lerinden yapılacak işlemlerle ilgili banka ve Bankalar arası Kart Merkezinin yansıtacağı hizmet ucreti tarifesi gecerli olacaktır.
10- Vakıfbank on yuklemeli kartını kaybeden oğrenciler, yeni on yuklemeli kartlarını PTT işyerlerinden kimlik fotokopisi ile şahsen başvurarak temin edecektir.
11- 2020-2021 eğitim-oğretim yılında bursluluğa yeni hak kazanan oğrenciler burslarını PTT işyerlerinden aldıkları On Yuklemeli kartlar ile alacaklardır. On Yuklemeli Pttkartlar il ve ilce milli eğitim mudurluklerine gonderilmeyecek olup sadece PTT İşyerlerine başvuru yapan oğrencilere teslim edilecektir.
12- Vakıfbank kartını her ne sebeple olursa olsun kaybeden oğrencilerin Vakıfbank kartı iptal olacak ve kullanılamayacaktır. Oğrenciler burslarını yeni alacakları Pttkartlardan alacaktır.

Ayrıca oğrenci, veli ve okul yoneticilerinin e-Burs modulu uzerinden bursların on yuklemeli kartlarına aktarılıp aktarılmadığı veya gecmişe yonelik burs odeme bilgilerine erişimlerinin sağlanması, gereksiz yazışmaların onlenmesi ve iş yukunun azaltılması amacıyla e-Okul sistemi e-Burs modulune yeni bir ekran acılmıştır.
İşte o yazı;
Ahmet KANDEMİR