Ordu'da bir oğretmen, her akşam oğrencileri ile dijital ortamda buluşarak, onlarla ders tekrarı yapıyor Ordu'da bir oğretmen, oğrencileri ile internet uzerinden uzaktan eğitimde buluşarak hem EBA TV'de gordukleri dersleri işliyor, hem de onlarla her gun kameradan konuşarak aktiviteler gercekleştiriyor.
Ordu'nun Fatsa ilcesi Şehit Kerem Calışkancı İlkokulu birinci sınıf oğretmeni Ahmet Yakut, oğrencileri ile her akşam saat 19.00'da buluşarak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından EBA uzaktan eğitim uygulamasında gorulen dersleri hem yeniden tekrarlıyor, hem de onlarla farklı aktiviteler gercekleştiriyor. Uzaktan eğitime başlandığı tarihten itibaren oğrencilerini ihmal etmeyen duyarlı oğretmen, her akşam anlaştıkları saatte oğrencileri ile buluşunca onlarla moral konuşması da yapmayı ihmal etmiyor. Duyarlı oğretmenin davranışı, velilerden de tam not alıyor.
İlkokul birinci sınıf oğretmeni Ahmet Yakut, cok sevdiği oğrencilerinin başarılı bireyler olması ve derslerinden geri kalmamaları adına boyle bir uygulama yaptığını belirterek, "Onlarla tatil nedeniyle ayrı kalsak da bulduğum yontemle onlarla hasret gideriyoruz ve EBA TV'deki gordukleri dersleri onlara tekrar anlatarak konuları iyi anlamasını sağlıyorum" dedi.
Her akşam aynı saatte oğrencilerin ile uzaktan buluşuyor
Oğretmen Ahmet Yakut, oğrencileri ile her akşam aynı saatte buluştuğunu, bir saat suren derslerinin verimli gectiğini belirterek, "Okulların tatil kararı alınmasından sonra 1 hafta oğrencilerimiz tatillerini gercekleştirdiler. İkinci hafta uzaktan eğitim başlayınca bizler de eğitime paralel olarak gunluk EBA'dan verilen eğitimde ki derslerin konularını birebir uzaktan eğitimle cocuklarımıza tekrar ettik. Her akşam 19.00'da oğrencilerimizle buluşuyoruz. Ortalama internet uzerinden video konferans sisteminden derslerimiz bir saat suruyor. Bircok dersleri gorsel olarak oğrencilerimizle birlikte gercekleştiriyoruz. Cocuklarımızla kaliteli ve faydalı zaman geciriyoruz. Velilerimizde bu uygulamadan memnun. Konuşmalarımızda bunu cok belli ediyorlar. Heyecanla birbirlerine bakıyorlar. Etwinning projesi kapsamında bu uygulamayı yapıyoruz. Bu uygulama gercekten faydalı. Uzaktan eğitim devam ettikce bizde bu ders sistemini devam ettireceğiz. Evdeyiz, evde kal diyoruz oğrencilerimize bu durum bitene kadar bulduğumuz ders ortamını devam ettireceğiz" diye konuştu.
Okul Muduru Nihat Altay da oğretmeni Ahmet Yakut'u kutlayarak geliştirdiği yontemle oğrencilerine ders tekrarı yaptırdığı icin tebrik etti.