Milli Eğitim Bakanlığı bir acıklama yaparak, korona virusu nedeniyle ozellikle eşi ozel sektorde olup işsiz kalan, ailece ekonomik mağduriyet yaşayan ucretsiz doğum iznindeki oğretmenlerin goreve donuş taleplerinin karşılanacağını acıkladı Ucretsiz doğum iznindeki oğretmenler ve devlet memurları, "Zaten evdeyiz. Bebeğe bakar, maaşı da alırız" mantığıyla izinlerini yarıda kesip goreve geri donmek icin 81 ilde valiliklere başvurmuştu.
Sozcu'ye konuşan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkilileri şu acıklamayı yaptı:
* Korona virusunun ulkemizde yayılmasını onlemek amacıyla alınan tedbirler kapsamında, eğitim-oğretime zorunlu olarak ara verilip, uzaktan eğitime gecildi.
* Doğum izni gibi ucretsiz izinde bulunan bazı oğretmenlerimiz, izin suresini yarıda kesip goreve başlama talebiyle illerde valiliklere başvurdu.
* Bakanlığımız ve valiliklerimiz bu talepleri işbirliği icinde cok titiz bir calışmayla gercek ihtiyac sahiplerini belirlemek icin tek tek incelemeye aldı.
* Korona virusu nedeniyle ozellikle eşi ozel sektorde olup işsiz kalan, ailece ekonomik mağduriyet yaşayan ucretsiz doğum iznindeki oğretmenimiz kesinlikle mağdur edilmeden hemen talepleri kabul edilecek.
* Bunun dışında olup, 'Zaten okullar kapalı. Ucretsiz izinde olacağımıza maaş alırım"gibi kotu niyetli yaklaşımlara ise asla izin verilmeyecek. Bu kişiler, ucretsiz izin sureleri dolmadan gorevlerine iade edilmeyecek