Edirne'nin Suloğlu ilcesi Cumhuriyet Ortaokulu'nun koylerde yaşayan taşımalı oğrencileri, koronavirus salgını tedbirleri kapsamında evlerinde uzaktan eğitim gorurken, okuma kitaplarının bittiğini belirterek, oğretmenlerini telefonla arayıp, mesaj atarak kitap istedi. Oğrencilerin talebi uzerine okulun bir grup gonullu oğretmeni okul kutuphanesinden aldığı kitapları koy koy dolaşarak, oğrencilere tek tek teslim etti. Kitaplarına kavuşan oğrenciler ise buyuk mutluluk yaşadı. Koronavirus salgını tedbirleri kapsamında 'evde kal' uyarısının ardından Turkiye genelinde okullara ara verilip oğrencilere, evlerinden Milli Eğitim Bakanlığı'nın Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) uzerinden eğitim verilmeye devam ediliyor. Edirne'nin Suloğlu ilcesinde taşımalı eğitimin verildiği Cumhuriyet Ortaokulu'nun koylerde yaşayan oğrencileri, evlerinden eğitimlerini surdururken, uzaktan ders yaptığı oğretmenlerine okuma kitaplarının bittiğini bildirip, telefonla ve attıkları mesajlarla kendilerine kitap getirmelerini istedi.
KAYMAKAMLIK DESTEK VERDİ, KİTAPLAR DEZENFEKTE EDİLDİ
Koylerdeki oğrencilerin kitap isteğine kayıtsız kalmayan oğretmenler, 30 Mart- 5 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutuphane Haftası'nda cocuklar icin harekete gecti. Okul yonetimi, oğrencilerin talebini Suloğlu Kaymakamlığı'na iletti. Kaymakamlığın izin vermesi uzerine okul muduru Nilgun İncik, Turkce oğretmeni Elif Gokce, matematik oğretmeni Emre Selvi, sosyal bilimler oğretmeni Ebru Cağlayan, okulun kutuphanesinden oğrencilere dağıtılacakları kitapları koronavirus salgını nedeniyle tek tek dezenfekte etti.
'EVDE KALDIKLARI SUREYİ KİTAP OKUYARAK DEĞERLENDİRMELERİNİ İSTEDİK'
Suloğlu Cumhuriyet Ortaokulu Muduru Nilgun İncik, taşımalı eğitim kapsamında okullarında koronavirus salgını nedeniyle ara verilen surecte oğrencilerinin kendilerine ulaşarak kitap talebinde bulunduklarını soyledi. İncik, "Bizler oğrencilerimizin bu isteklerinden yola cıkarak oğretmen arkadaşlarımızla karar verdik, okulumuzda yeterli sayıda bulunan kitapları dezenfekte edip oğrencilerimizin koylerine ulaşarak onlara bu kitapları verip evde kalmalarını, evde kaldıkları bu sureyi de kitap okuyarak değerlendirmelerini istedik. Oğretmen arkadaşlarım da zaten bu surecte dezenfektan işlemlerini yaptılar. Koylere giderek oğrencilerimize ulaşacağız ve onlara, 'evde kalın, kitap okuyun, verimli zaman gecirin' diyeceğiz" dedi.
'KUTUPHANE HAFTASI'NDA KİTAPSIZ BIRAKMAK İSTEMEDİK'
Turkce oğretmeni Elif Gokce, uzaktan eğitim verdiği oğrencilerin kendisinden kitap talebinde bulunduğunu belirterek, ozellikle Kutuphane Haftası'nda onlara kitap goturmeye karar verdiklerini soyledi. Gokce, "Oğrencilerimizin talebi uzerine biz de arkadaşlarımızla bir gonullu ekip oluşturduk. Okula geldik, kitaplarımızı aldık ve oğrencilerimize dağıtıyoruz. Aynı zamanda bu surecte bizi gormuyorlardı, bu anlamda da psikolojik bir etkisinin olacağını duşunuyorum" diye konuştu.
'UZERİMİZE DUŞEN GOREVİ YAPIYORUZ'
Matematik oğretmeni Emre Selvi oğrencilerin talep ettikleri kitapları goturerek hem kitapsız kalmamalarını, hem de bu surecte evde kaliteli zaman gecirmelerini hedeflediklerini belirtti. Selvi, "Oğrencilerimiz bizden kitap talep ettiler biz de oğrencilerimizin istekleri doğrultusunda kitaplarımızı ayarladık ve tek tek koylere goturup oğrencilerimizin uzaktan eğitim surecinde hem kitap okumalarını hem de evden cıkmamalarını sağlayacağız" diye konuştu.
Sosyal bilimler oğretmeni Ebru Cağlayan ise oğrencileri icin gonullu olarak uzerlerine duşen gorevi yaptıklarını belirterek, "Kitap okuma konusunda cocuklarımızdan cok sayıda donuş aldık. Bircoğu bizi aradı ve mesaj attı. Biz de bu konuda cocuklara karşı duyarsız kalmak istemedik. Okulda kutuphanemizdeki kitapları ayarladık. Onları temizledik ve şimdi de cocuklarımıza dağıtacağız. Bir oğretmen olarak uzerimize duşen gorev buydu, biz de onu yaptık" diye konuştu.
KOY KOY DOLAŞIP KİTAP DAĞITTILAR
Okul kutuphanesinde kitap dağıtılacak oğrencilerin isimleri ve yaşadıkları koy koy tespit edildikten sonra, kitapları araclarına koyan okul muduru Nilgun İncik, oğretmenler Elif Gokce, Emre Selvi ve Ebru Cağlayan, koronavirus tedbirleri kapsamında sosyal mesafeyi de dikkate alarak, oğrencilerin bulunduğu koylere yola cıktı. Salgın karşısında koruyucu tedbirleri alan oğretmenler, ozellikle ulaşımda sıkıntı yaşayan koylerdeki oğrencilerin ayağına giderek kitapları evlerinde tek tek teslim etti. Oğretmenlerini karşılarında goren oğrenciler, hem kitaplara kavuşmanın hem de oğretmenlerini yeniden gormenin mutluluğunu yaşadı. Oğretmenler, kitapları teslim ettiği oğrencilere, okumalarını ve mutlaka evde kalmalarını istedi. Veliler de kendilerini yalnız bırakmayan oğretmenlere teşekkur etti.
'OĞRETMENLERİMİZE MİNNETTARIZ'
Suloğlu'nun Keremattin koyunde yaşayan ve oğretmenlerinin kitabını evinde teslim ettiği Ceren Dilgin, buyuk mutluluk yaşadı. Dilgin, "Kendi kitaplarımı okuyup bitirdim şimdi yeni kitapları getirdi oğretmenlerim. Bu kitaplara başlayacağım, sanırım 4 haftada bunları okurum. Kendime bir hedef belirledim her gun 150 sayfa kitap okuyorum. Bunların dışında oğretmenlerimin verdiği odevler var onları yapıyorum. Projeler var onlarla uğraşıyorum. EBA TV'den de sabahları ders işliyorum. Bazı derslerde zorlansam da sıkı calıştığım icin şu an daha iyiyim" dedi.
Oğretmenlerin getirdiği kitapları alan kızının mutluluğuna tanık olan Guvenc Dilgin, "Hem Turkiye hem de dunya icin zor bir surecten geciyoruz. Bu surecte oğretmenlerimizin yanımızda olduğu icin cok teşekkur ediyoruz. Cocuklarımızın bu surecte okuyacakları kitapların ayağımıza kadar getirilmesi gercekten cok guzel bir durum. Oğretmenlerimize cok minnettarız. Cocuklarımızın evde kaldığı surecte takıldıkları her konuda yardımcı oluyorlar, geri donuş yapıp takip ediyorlar" dedi.
Velilerden Ecem Ata, cocuklarının evden cıkmadığını belirterek, "Cocuklarımız hicbir yere cıkmıyorlar. Dolayısıyla evde sıkıldılar. Bu surecte de kitaplarımız bitti, hocalarımızla iletişime gectik. İhtiyacımız olduğunu soyledik. Hocalarımız da sağ olsun kapımıza kadar getirdiler" diye konuştu.
'OĞRETMENLERE MESAJ YOLLADIK, HEMEN GETİRDİLER'
Buyuk Gerdelli koyunde yaşayan oğrenci Şeyma Aykac, evde elinden geldiği kadar derslerine calıştıklarını belirterek, "Konu tekrarı yapıyoruz. Okuduğum kitapları bitmişti ben de kitap istedim. Hocalara mesaj yolladım. Onlar da getirdiler. Daha cok macera, roman tarzı kitapları istedim" dedi.
Eğitimlerine evde devam ettiklerini fakat okulu cok ozlediklerini soyleyen Hazal Ardagal, "Evde de eğitime devam ediyoruz ama okulda olduğu gibi olmuyor tabii ki. İstediğimiz soruyu soramıyoruz, sadece izleyebiliyoruz. Okulda olsaydık daha guzel olurdu" dedi.
Oğretmenler, gun boyu oğrencilerin istediği itapları dağıtıp, koronavirus salgınına karşı uyarıp, evde kalarak kitaplarını okumalarını ve derslerine calışmalarını istedi.