Sınıf oğretmeni Emre Delice: Oğrencilerime daha verimli ve onların bu sıkıntılı zamanlarında yanlarında olabilmek, eksik kalan konularımızı işleyebilmek istiyorum Kırıkkale'de 35 yaşındaki sınıf oğretmeni Emre Delice, evinin bir odasını sınıfa cevirerek oğrencilerine canlı yayın yaparak ders anlatıyor.
Emre Delice, yeni tip koronavirus (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ayrı kaldığı oğrencilerine okulun 4 duvardan ibaret olmadığını gosterdi.
Aldığı yazı tahtasıyla evinin bir odasını sınıf ortamına donuşturen Delice, daha sonra Facebook uzerinden canlı yayın yaparak haftada 3 gun ders anlatmaya başladı.
Emre Delice, AA muhabirine yaptığı acıklamada, surecten dolayı yuz yuze eğitime ara verildiğini ancak Milli Eğitim Bakanlığının EBA TV uzerinden oğrencilere gerekli dersleri anlatmaya devam ettiğini soyledi.
Kendisinin de farkındalık oluşturmak istediğini dile getiren Delice, şoyle konuştu:
"Kırıkkale'de bir taraftar derneğimizin maclarda yaptığı canlı yayın uygulaması vardı, o aklıma geldi. Bu sayede hem daha fazla kişiye hitap edebilecektim hem de etkileşimli olacaktı. En guzel tarafı bu. Cunku soruları sorduğum zaman bizim icin onemli olan oğrencilerden donuş almamız. Bu uygulamada da Facebook uzerinden canlı yayın yaparak cocuklara sorduğum soruların cevabını onlar oradan yazıyorlar."
Delice, pazartesi, carşamba ve cuma gunleri 3'er saat ders anlattığını, izleyemeyen oğrenciler icin de uygun zamanlarda tekrarlar yaptığını anlattı.
- "Tanımadığım bircok oğrencim oldu bu sayede"
Velilerden cok guzel geri donuşler olduğunu aktaran Delice, şunları kaydetti:

"Hatta tanımadığım bircok oğrencim oldu bu sayede. Canlı yayına katılan cok kişi var. Uzak şehirlerdeki oğretmen arkadaşlarımızdan donuşler oluyor ve guzel bir uygulama olduğunu duşunuyorlar. Ders anlatırken 3. sınıfa gore anlatıyorum ama bazen seviyeyi aşağı cekerek 2. sınıflara bazen de seviyeyi yukarı cekerek 4. sınıflara anlatıyorum. Genelde ortak olan konulardan yola cıktım. Oğrencilerime daha verimli ve onların bu sıkıntılı zamanlarında yanlarında olabilmek, eksik kalan konularımızı işleyebilmek istiyorum. Cekimlerimizde Spor Toto Bolgesel Amator Lig'de (BAL) Kırıkkale Buyuk Anadoluspor 'Daltonlar Taraftar Grubu' her zaman yanımda oluyorlar. Cekimlerini, kurguları ve montajı arkadaşlarla yapıyoruz. Onlara da cok teşekkur ediyorum."