Meslek ve teknik liselerindeki oğretmenler maske, dezenfektan yapıyor; solunum cihazı uretmek icin gun sayıyorlar Milliyet'ten Cihat Aslan'ın haberine gore; Meslek ve teknik liseleri, koronavirusle mucadeleye temel hijyen malzemeleri ureterek katkıda bulunuyor. Sadece İstanbul'da 60 okulda bine yakın oğretmen gunde 100 ton dezenfektan, 150 bin maske ve 5 bin siperlik maske uretiyor. Calışmalarının karşılığında hicbir ek ucret istemeyen oğretmenler, solunum cihazı uretmek icin de hazırlık yapıyor.
Meslek ve teknik liseleri, kamu kuruluşlarına başta dezenfektan olmak uzere, maske, siperlik, tek kullanımlık catal-kaşık gibi malzemeler ureterek teslim ediyor. Bu liselerin atolyelerinde oğretmenlerin urettiği urunlerin dağıtımı bakanlık ve valilik koordinasyonunda yapılıyor.
İstanbul İl Milli Eğitim Mudurluğu Mesleki ve Teknik Eğitimden Sorumlu Mudur Yardımcısı Serkan Gur, Milliyet'e şunları anlattı.
'Uretim artacak'
"Meslek ve teknik liselerimizde haftaya otomatik makinelerimiz devreye girdiğinde gunde 500 bin maske uretebileceğiz. Ayrıca gunde 3 bin tulum uretiyoruz. Fabrika gibiyiz. Solunum cihazının AR-GE calışmaları tamamlanmak uzere, haftaya tanıtmayı duşunuyoruz. Dezenfektan kabini, ateş olcer uretimleri icin de AR-GE calışmaları suruyor. Urunlerimiz tum kamu kuruluşlarına ulaştırılıyor. Universite ve tıp fakultelerine de koruyucu malzemelerden gonderdik. Yardım yapılan kurumlardan takdir topluyoruz."