Bitlis'in Aydınlar Beldesi Ortaokulu oğretmenleri, "Evde kal daha cok kitap oku" projesi kapsamında okul kutuphanesini oğrencilerin evine taşıdı Bitlis'in Aydınlar Beldesi Ortaokulu oğretmenleri, "Evde kal daha cok kitap oku" projesi kapsamında okul kutuphanesini oğrencilerin evine taşıdı.
Korona virusu salgını tedbirleri kapsamında "evde kal" uyarısının ardından Turkiye genelinde okullara ara verilip oğrencilere, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) uzerinden eğitim verilmeye devam ediliyor. Adilcevaz İlce Milli Eğitim Mudurluğu, temas yoluyla yayılan bu virus karşısında oğrencilere evde kalmaları uyarısında bulundu. İlceye 28 kilometre uzaklıkta bulunan Aydınlar Beldesi Ortaokulu Muduru Şakir Karaaslan ve beraberindeki Mehmet Akif Gunal, Tarık Cetinkaya, Mehmet Yılmaz, Burak Colak ve Uğur Durmuş isimli fedakar oğretmenler, oğrencilerin eğitimlerinden geri kalmaması icin ev ev dolaşarak kutuphanedeki kitapları oğrencilere teslim etti. Kitaplarına kavuşan oğrenciler ise buyuk mutluluk yaşadı.
Okul Muduru Şakir Karaaslan, oğrencilerin derslerinden geri kalmaması icin boyle bir calışma yaptıklarını ifade ederek, "Okulumuzun gonullu oğretmeleriyle birlikte oğrencilerimizi evde tutabilmek ve girecekleri LGS icin hazırlıklarını devam ettirebilmeleri icin ev ev, kapı kapı gezerek hem hikaye kitapları hem de LGS icin deneme kitapları dağıttık. Yeter ki oğrencilerimiz evde kalsınlar. Biz yine evlerine kadar gidip her ihtiyaclarını karşılamaya hazırız" dedi.