Milli Eğitim Bakanlığı Ortaoğretim Genel Mudurluğu 03.04.2020 tarih ve 6156892 sayılı bakan oluruyla okul pansiyonlarında paralı yatılı olarak barınan oğrencilerin nisan ayına ait taksitinin alınmamasını kararlaştırdı.
Pansiyonlu okullarımızda paralı yatılı olarak barınan oğrencilerimizin, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yonetmeliğinin 51 inci maddesinin 2 nci fıkrasında belirtilen; "Paralı yatılı oğrencilerin pansiyon ucretleri ilk taksiti kayıt sırasında, diğer taksitleri ise kasım, şubat ve nisan aylarının son iş gunune kadar olmak uzere dort taksitte odenir. Taksitini zamanında odemeyen oğrencinin pansiyonla ilişiği kesilir." hukmune gore odeme yapılması gerekmektedir.
Olağanustu gunlerden gectiğimiz bugunlerde, okul pansiyonlarında paralı yatılı olarak barınan oğrencilerimizin, 13.03.2020 tarihinden bu yana Koronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle barınma ve yemek hizmetlerinden yararlanmamaları nedeniyle oğrenci mağduriyetinin oluşmaması yonunde mali yılın merkezi yonetim butce kanununda belirtilen yıllık ucretin, nisan ayına ait taksiti alınmayacaktır.
Ahmet KANDEMİR