Milli Eğitim Bakanlığı Ozel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Mudurluğu 03.04.2020 tarih ve 6151347 sayılı yazılarıyla Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerine İlişkin Alınacak Onlemleri acıkladı. Oğrencilerimizin yuz yuze eğitim imkanından uzak kaldığı bu gunlerde akademik gelişim calışmaları ile birlikte sosyal duygusal ve kariyer gelişimlerinin bir butun olarak desteklenmesi amacıyla rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerine de ihtiyac duyulmaktadır.
Bu kapsamda;
1. Eğitim kurumlan tarafından 2019-2020 eğitim oğretim yılı icin hazırlanmış olan okul rehberlik ve psikolojik danışma programlarında yer alan surec icindeki şartlara uygun ve işlevsel olduğu duşunulen calışmaların imkanlar cercevesinde telefon, e-posta veya cevrimici platformlar gibi uygun olabilecek iletişim yolları aracılığıyla yurutulmesi,
2. Rehberlik oğretmenleri tarafından oğrencilerin ve ailelerin ihtiyac duyabileceği konulara ilişkin bilgilendirici iceriklerin hazırlanarak okul yoneticileri, sınıf rehber oğretmenleri ve oğretmenler aracılığı ile iceriklerin tum oğrenci ve ailelere ulaştırılmasının sağlanması,
3.Oğrencilerde psikolojik sağlamlığın artırılmasına yonelik calışmalarda Bakanlığımızın orgm.meb.gov.tr adresinde yayımlamış olduğu Salgın Hastalık Donemlerinde Psikolojik Sağlamlığımızı Korumak Amacıyla Aileler İcin Cocuklara Yardım Rehberi ve Yetişkinler İcin Bilgilendirme Rehberi'nden yararlanılması,
4.Rehberlik oğretmeni bulunmayan eğitim kurumlarının yararlanması amacıyla rehberlik ve araştırma merkezleri tarafından salgına ilişkin koruyucu ve onleyici icerikler ile bolgenin ihtiyacları doğrultusunda hazırlanacak diğer iceriklerin yayımlanması,
5.Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerine ilişkin yapılan calışmalarda e-Rehberlik Sistemi "Rehberlik Hizmetleri Veri Girişi" ekranlarının kullanılması, sistemde yer alan diğer ekranların uzaktan eğitim surecinde kullanılmaması,
6. Yaşanılan surec değerlendirildiğinde oğrencilerin yararı duşunulerek rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinden bireysel olarak yararlanmak isteyenler icin rehberlik oğretmenlerine ulaşmada iletişim kanallarının acık tutulması gerekmektedir.
Yukarıdaki acıklamalar doğrultusunda gerekli onlemlerin alınarak rehberlik ve araştırma merkezleri ile eğitim kurumlan tarafından yerine getirilmesi gereken iş ve işlemlerin aksatılmadan yurutulmesi gerekmektedir.
Ahmet KANDEMİR