Siirt'te oğretmen Burak ve Narin Cakmak cifti, evde sağlık ve guvenlik calışanları icin 3D yazıcı yuz koruyucu siperlik uretiyor. Siirt'te oğretmen Burak ve Narin Cakmak cifti, evde sağlık ve guvenlik calışanları icin 3D yazıcı yuz koruyucu siperlik uretiyor.
Okullarda eğitime verilen arayı sağlık ve guvenlik personeli yararına değerlendiren Cakmak cifti, gunde urettikleri 50 yuz koruyucu siperliği, ilgili kurumlara teslim ediyor.
Burak Cakmak (27), 2 yıl once hobi amacıyla aldığı 3D yazıcıyla tasarımlar yaptığını soyledi.
Son donemde dunyayı etkisi altına alan yeni tip koronaviruse (Kovid-19) karşı sağlık calışanlarına destek olmak amacıyla eşiyle birlikte siperlik maske uretimine başladıklarını belirten Cakmak, şoyle konuştu:
"İlk etapta İl Sağlık Mudurluğune 20 yuz koruyucu siperlik verdim. Daha sonra ambulans ve guvenlik personeli talepte bulundu. Talep artınca gunde 50 siperlik uretmeye başladım. Bugune kadar 300 siper uretip sağlık calışanları ve guvenlik guclerine kendilerini koruyabilmeleri icin teslim ettim."
Salgınla mucadele kapsamında alınan tedbirlere uyarak evden cıkmamaya dikkat ettiklerini belirten Cakmak, "Eşim ile evde kalarak yuz koruyucu siperlik maske uretmeye başladık. Gun gectikce uretim sayısını artırdık. Eşim de bana yardımcı oluyor." ifadesini kullandı.
Fen bilimleri oğretmeni Narin Cakmak da siperlik ureterek Kovid-19'a karşı en on safta yer alan sağlık calışanlarına destek olmaya calıştıklarını soyledi.