Hatay'da gonullu olarak daha once koy koy gezerek cocuklara Anadolu hikayeleri anlatan bir sınıf oğretmeni, Kovid-19 nedeniyle evden cıkamayan kucuklere bu kez internet uzerinden masallar anlatıyor Hatay'da bir sınıf oğretmeni, yeni tip koronavirus (Kovid-19) tedbirleri kapsamında evden cıkamayan cocuklar icin internet uzerinden Anadolu masalları anlatarak onların kaliteli vakit gecirmesi icin caba sarf ediyor.
Antakya'da yaşayan 2 cocuk annesi Rezan Ezer (38) gonullu olarak daha onceleri ozellikle Suriye sınırındaki koy okullarına giderek oğrencilere canlandırmalar eşliğinde Anadolu masalları anlatıyordu.
Kovid-19 salgınıyla mucadele tedbirleri kapsamında 20 yaş altı cocukların sokağa cıkmasının yasaklanmasının ardından Ezer, miniklere masalları ulaştırmanın başka yollarını aradı.
Bunun uzerine "Masalcı Rez ile Uzaktan Masallar" adıyla actığı YouTube kanalı uzerinden masallarını aktarma fikrini hayata geciren Ezer, haftanın 6 gunu anlattığı unutulmaya yuz tutmuş birbirinden ilginc Anadolu hikayelerini ekran başındaki cocuklarla paylaşıyor.
Giydiği geleneksel Anadolu kıyafetleri ve carığıyla evinin bir koşesine doşediği eski bakır eşya ve dokuma kilimlerle adeta ortamı sahneye ceviren oğretmenin cektiği videolar, Turkiye'nin her yerinden cocukların ilgisini goruyor.
İnternet uzerinden bircok cocuğa ulaşıyor
Ezer, AA muhabirine yaptığı acıklamada, 16 yıllık oğretmen olduğunu ve gecen sene katıldığı hizmet ici eğitimde masal anlatıcılığı eğitmenlik kursu aldığını anlattı.
Daha sonra evde cocuklarına masal anlatmaya başladığını ve boylece kendini geliştirdiğini aktaran Rezan Ezer, şoyle devam etti:
"Masalları anlatırken inanılmaz mutlu oluyordum, cocukların gozlerine bakarken de o ışıltıyı gormek beni cok mutlu ediyordu ve daha sonra masala erişemeyen cocukların ayağına gitmeye karar verdim. Altınozu Milli Eğitim Mudurluğu ile Kaymakamlığın da desteğini alarak ozellikle dezavantajlı bolgelerdeki koy cocuklarına gidip masal anlatmaya başladım. Bunu koy koy gezerek yaptım ve masallar anlatıp oradaki cocuklarımızın yureğine dokundum. Sonra maalesef ulkemizin ve butun dunyanın icinde bulunduğu olumsuz salgın durumu ortaya cıkınca bu gezilere son vermek zorunda kaldım ama ben masal anlatmaya devam etmek istedim. 'Tekrar bunu nasıl yapabilirim acaba?' diye duşundum ve sosyal medyayı kullanmaya karar verdim. Boylece kendime bir YouTube kanalı actım ve kendi hesabımdan her gun bir Anadolu masalı anlatmaya başladım."

Aileler teşekkur mesajı gonderiyor
Paylaştığı videoların cok fazla izlendiğini gorunce cok mutlu olduğunu belirten Ezer, ailelerden de olumlu mesajlar aldığını ifade etti.
Cektiği videoları yuklemekte geciktiğinde "Nerede kaldınız?" mesajları almaya başladığını aktaran Ezer, "O kadar guzel donuşler alıyorum ki mesela bir mesajda cocuklarının masalları dinleyip uyuduğunu soyluyorlar aileler ve teşekkur ediyorlar. Her gece masallarımı dinleyerek uyuyan cocuklar var Turkiye'nin dort bir yanında, bu da benim icin cok buyuk bir mutluluk kaynağı. Mutlu oluyorum cunku bunlar unutulmaya yuz tutmuş masallar, onların unutulmamasına birazcık katkım oluyorsa ne mutlu bana." diye konuştu.
Cocuklara "Evde kal, masal dinle" diyerek seslenen Ezer, "Yani hayat dursa da masallar durmadı, bu mecradan onları cocuklara ulaştırmaya devam etmeye calışıyorum." dedi.