Bingol'un Karlıova ilcesinde yatılı bolge okulu oğretmenleri, koylerde kalan 12'nci sınıf oğrencilerinin başarısı icin caba gosteriyor Bingol'un Karlıova ilcesinde yatılı bolge okulu oğretmenleri, koylerde kalan 12'nci sınıf oğrencilerinin başarısı icin caba gosteriyor.
Karlıova Şehit Tarık Aydemir Yatılı Bolge Ortaokulu oğretmenleri, yeni tip koronavirus tedbirleri kapsamında eğitime ara verilmesi nedeniyle, Liselere Geciş Sistemi (LGS) sınavına girecek 12'nci sınıf oğrencilerini destek sunmak icin koy koy dolaşarak ziyaret ediyor.
İlceye 40 kilometre uzaklıktaki Sarıkuşak ile Kızılcubuk koylerine giden oğretmenler, oğrencilere deneme sınavı kitapcığı dağıttı.
Sosyal mesafe kuralından dolayı evlere girmeyen oğretmenler, velilerinin gozetiminde evde sınav gercekleştirdi.
Oğrencilerden Medine Nur Doğan, oğretmenlerinin zorlu gunde kendilerinin başarısı icin fedakarlık gosterdiğini belirterek, "İyi ki onlar var, oğretmenlerime teşekkur ederim." dedi.
Şevin Kaygul de "Bizleri duşunerek buraya kadar gelen oğretmenlerimizin ne kadar fedakar ve iyi bir eğitimci oldukları ortada. Boyle gunlerde bizleri yalnız bırakmayan oğretmenlerime teşekkur ederim." ifadelerini kullandı.
Kızının deneme sınavında gozetmen olan anne Hatice Kaygul, "Oğretmenler cocuklarımız icin Karlıova'dan buraya geldiler. Ayrıca kızıma deneme sınavı yaptırmak icin kitapcık verdiler. Ben de oğretmenleri başlarında olmadığı icin sınavda gozetmen oldum. Boyle fedakar oğretmenlerin sayesinde kızımın başarılı olacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.
- "Oğrencilerimizin başarısı bizim mutluluğumuz olacak"
Okul muduru Fazıl Dilsiz, 16 koyde oğrencilerinin bulunduğunu soyledi.

"Oğrencilerimizi bu zor donemde yalnız bırakmamaya calışıyoruz." diyen Dilsiz, şunları kaydetti:
"Koyleri dolaşarak tek tek oğrencilerimize Milli Eğitim Bakanlığının onayladığı, olcme ve değerlendirme merkezinin hazırladığı ornek soruları veriyoruz. Oğrencilerimizin başarısı bizim mutluluğumuz olacak. Deneme sınavı yaptırıyoruz ve bu surecte ailelerini gozetmen yaparak değerlendirme yapıyoruz.
Ayrıca, duzenli şekilde oğretmenlerimiz oğrencileriyle iletişim halinde olup gunluk odev veriyor."