Ağrı'nın Doğubayazıt ilcesinde gorev yapan okul oncesi oğretmeni Sibel Can, yeni tip koronavirus (Kovid-19) tedbirleri kapsamında okullara ara verilmesi nedeniyle okulda duzenleyemedikleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Cocuk Bayramı'nı, oğrencileriyle internet uzerinden gercekleştirdiği etkinlikle kutladı. Ağrı'nın Doğubayazıt ilcesinde gorev yapan okul oncesi oğretmeni Sibel Can, yeni tip koronavirus (Kovid-19) tedbirleri kapsamında okullara ara verilmesi nedeniyle okulda duzenleyemedikleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Cocuk Bayramı'nı, oğrencileriyle internet uzerinden gercekleştirdiği etkinlikle kutladı.
Doğubayazıt Hasan Coktin Cumhuriyet Ortaokulunun okul oncesi oğretmeni Can, oğrencileriyle daha once 23 Nisan icin uzun sure calışarak hazırlık yaptı ancak salgın nedeniyle bu calışma yarım kaldı.
Genc oğretmen, minik oğrencilerinin 23 Nisan coşkusundan mahrum kalmaması icin memleketi Giresun'da hazırladığı kutlama etkinliğini dijital ortama taşıdı.
Can, oğrencilerinin, aileleriyle birlikte evlerinin bir koşesini balonlar ve Turk bayrakları ile suslemelerini ve onlara gonderdiği şiiri okurken cekilen videolarını, kendisine gondermelerini istedi.
Sibel Can, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Kovid-19 tedbirleri kapsamında okullardaki eğitime ara verilince oğrencilerinin 23 Nisan hayalinin yarım kaldığını soyledi.
Oğrencilerinin cok uzulduğunu aktaran Can, "Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un kendilerine armağan ettiği bu bayramı hayatlarında ilk defa okullarında kutlayacaklardı ama maalesef salgın nedeniyle okullardaki eğitime ara verildi. Ben de onların bu uzuntusune dayanamadım ve aileleriyle iletişime gecerek boyle bir etkinlik duzenlemek istediğimi soyledim. Sağ olsunlar butun oğrencilerim etkinliğe katıldı ve onlara gonderdiğim şiiri başarıyla okudular. Hepsi de cok mutlu oldu." diye konuştu.
Ailelerin, cocuklar şiiri okurken cektiği videoları muzik ve yazılarla susleyerek montajladığını anlatan Can, goruntulerin son halini dijital ortamdan oğrencilerine gonderdiğini ifade etti.