Uşak Bilim ve Sanat Merkezi Muduru Erdal: Cihazın bir tanesi yaklaşık 2,5-3 saatte basılıyor, bizler de kurum olarak bir gunde 6-7 videolaringoskop cihazı uretebiliyoruz Uşak Bilim ve Sanat Merkezi oğretmenleri, yeni tip koronavirus (Kovid-19) hastaları ile asgari temas sağlayan ve sağlık calışanları icin riski en aza indiren videolaringoskop cihazı ureterek sağlık kuruluşlarına gonderiyor.
Merkezin muduru Hakan Erdal, AA muhabirine yaptığı acıklamada, merkezdeki 3 boyutlu yazıcıyla daha once de sağlık calışanları icin siperli maske urettiklerini, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk'un cağrısıyla gonullu olarak salgına karşı mucadelelerini surdurduklerini anlattı.
Yeni tip koronaviruse karşı tum kurumların ellerinden gelen cabayı sarf ettiğini, kendilerinin de buna destek olduğunu dile getiren Erdal, bu cihazın, sağlık personelinin hastaya temasında sosyal mesafeyi korumasına ve virusun bulaşmasını en aza indirmesine buyuk katkı sağladığına dikkati cekti.
Sağlık calışanlarının hastaya cok yakın olmak zorunda kaldığını, bu cihazın hastaya fazla yaklaşmadan soluk borusu ve gırtlak kısmının goruntulenmesini sağladığını ifade eden Hakan Erdal, "Urettiğimiz videolaringoskop cihazı, hastaya cok yaklaşmadan cihazdaki kamera sayesinde monitore bağlanarak karşıdan mudahale edebiliyor ve hastalık bulaşma riskini en aza indirebilmektedir." dedi.
- Gunde 6-7 tane uretip hastanelere gonderiyorlar
Turkiye'deki 7 Bilim ve Sanat Merkezi olarak bu cihazı uretmeye başladıklarını, cihaza ihtiyac duyan sağlık kuruluşlarının buralardan temin edebileceğini, kendilerinin urettikleri cihazları Kırşehir ve Akhisar'daki hastanelere gonderdiklerini belirten Erdal, şoyle konuştu:
"Videolaringoskoplarla sağlık personelinin hastaya temasında sosyal mesafeyi korumasını ve virus bulaşmasını en aza indirmeyi hedefledik. Cihazın bir tanesi yaklaşık 2,5-3 saatte basılıyor, bizler de kurum olarak bir gunde 6-7 videolaringoskop cihazı uretebiliyoruz. Bu cihazları uretmemizde bizlere destek veren başta Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selcuk olmak uzere Uşak Valisi Funda Kocabıyık'a ve İl Milli Eğitim Muduru Bulent Şahin'e teşekkur ederiz."