Bolu'da Adnan Erdem adlı sınıf oğretmeni, bisikletiyle 28 kilometre yol katederek, korona virus salgını nedeniyle okula gidemeyen oğrencilerinin hikaye kitaplarını evlerine goturuyor. Bolu'da Adnan Erdem adlı sınıf oğretmeni, bisikletiyle 28 kilometre yol katederek, korona virus salgını nedeniyle okula gidemeyen oğrencilerinin hikaye kitaplarını evlerine goturuyor.
Bolu Gazipaşa İlkoğretim Okulu'nda sınıf oğretmeni olarak calışan Adnan Erdem, korona virus salgını nedeniyle eğitime ara verilmesinin ardından oğrencilerinin okuma alışkanlığını kaybetmemeleri icin bir proje başlattı. Salgından once okulda oğrencilerine haftada 2 ya da 3 farklı hikaye kitabı veren Erdem, korona virus nedeniyle hikaye kitaplarına ulaşamayan oğrencilerinin okuma alışkanlığının devam etmesi amacıyla bisikletiyle yaklaşık 28 kilometre yol katederek 17 oğrencisine her hafta hikaye kitaplarını ulaştırıyor.
Oğretmenlerini dort gozle bekliyorlar
Adnan Erdem'in gelişini dort gozle bekleyen oğrenciler, kapıda karşıladıkları oğretmenlerine okudukları kitapları verdikten sonra yeni kitaplar alıyorlar. Erdem'in ozverili davranışı oğrencilerin velilerini de oldukca mutlu ediyor. Projeyle ilgili konuşan Erdem, "Korona virus tedbirleri kapsamında 13 Mart tarihinden beri okullarımız kapalı. Ben de bu sureci oğrencilerimizin daha rahat bir şekilde atlatmaları amacıyla ne yapabileceğimi duşundum. Normalde butun sınıf oğretmeni arkadaşlarımız haftada 2 ya da 3 kere olacak şekilde hikaye kitaplarını cocuklara değiştirir. Oğrencilerimiz evde olunca bu imkandan yoksun kaldılar. Evleri tek tek gezerek her birine haftada 1 hikaye kitabı goturebileceğimi duşundum ve boyle bir calışmaya başladım. Sınıfta 23 oğrencim var. Hepsine gitme imkanım olmuyor ama en son 17 oğrencimize ulaştık. Gunluk yaklaşık 28 kilometre yol gidiyorum. Cıkış noktasından Mesciler koyu, Kucukberk, Aktaş, Karacayır, Sumer, Borazanlar ve Sağlık mahallesini dolaştıktan sonra geri geliyorum. Oğrenciler cok memnun kaldılar. Ozellikle haftada 1 kere kitap değiştirince ve oğretmen kitabı verince daha etkili oluyor" dedi.
Projeden cok mutlu oldular
Oğretmenlerinin hikaye kitaplarını evlerine kadar goturmesinden dolayı buyuk mutluluk yaşayan oğrencilerden 4'uncu sınıf oğrencisi Ecrin Keskin, "Cok guzel bir şey. Ben vaktimi kitapla gecirmeyi seviyorum. Canım sıkılıyor, kitap okuyorum. Hayal gucumu geliştiriyorum. Oğretmenimiz bize kitap verdiği icin ona da cok teşekkur ederim" diye konuştu.
Oğretmenleri okulun eksikliğini aratmıyor
Berkay Aydın isimli oğrenci ise, "Hikayemi okuyorum. Odevlerimi yapıyorum. Oğretmenimin kitap getirmesine seviniyorum. Oğretmenim bana hikaye verdiği icin cok mutluyum. Okulda olmasam da oğretmenim hikayelerimi getiriyor" şeklinde konuştu.
"Dersten uzaklaşmamalarına vesile oldu"
Erdem'in cocukları icin yaptığı fedakarlıktan dolayı memnun olduklarını soyleyen velilerden Sumeyye Aydın da, "Oğretmenimize bu gosterdiği incelikten dolayı teşekkur ediyoruz. Cocuklar bu surecte en azından evde tatil anlamından cıkıyorlar. Evde tatil gibi gormuyorlar. Derslerine daha cok ozen gosteriyorlar. Oğretmenimiz de buyuk bir fedakarlık yaptı. Bu surecte cocuklarımızı yalnız bırakmadı. Dersten uzaklaşmamalarına vesile oldu" ifadelerini kullandı.