BOLU'da, Kızılay ile birlikte geliştirilen projede yer alan 55 gonullu oğretmen, ihtiyac sahibi vatandaşların iftar yemeklerini, kapılarına kadar goturuyor. BOLU'da, Kızılay ile birlikte geliştirilen projede yer alan 55 gonullu oğretmen, ihtiyac sahibi vatandaşların iftar yemeklerini, kapılarına kadar goturuyor.
Bolu'da, daha onceki Ramazan aylarında iftar cadırlarıyla vatandaşlara sıcak yemek dağıtan Kızılay, bu yıl koronavirus tedbirleri kapsamında cadır kuramadı. Bu nedenle iftar yemeklerinin ihtiyac sahibi kişilerin evlerine goturulmesine karar verildi. Kızılay Bolu Şubesi ile Bolu İl Milli Eğitim Mudurluğu arasında bir protokol imzaladı. Protokol kapsamında Bolu Otelcililik ve Turizm Meslek Lisesi'nin mutfaklarında hazırlanan yemekler ihtiyac sahibi kişilerin evlerine goturuldu. Bolu İl Milli Eğitim Mudurluğu'ne bağlı devlet okullarında gorev yapan oğretmenler de projede gonullu olarak yer aldı. 55 oğretmen, okulda yapılan yemekleri kendi araclarıyla ailelere dağıttı.
Bolu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Mudur Yardımcısı olarak gorev yapan Nezir Danış, Bolu Kızılay ile Bolu Milli Eğitim Mudurluğu'nun ortaklaşa duzenlemiş olduğu bu projede gonullu olarak yer almaktayım. Her gun kendi aracımla 10 aileye yemek alıp goturup, veriyorum. Diğer arkadaşlarım değişik mahallelere gidiyor. Gunluk olarak her gun burada binlerce aileye yemek goturuyoruz. Yaklaşık 55 oğretmen arkadaşımız bu projede gonullu olarak yer almakta. Vatandaşlar gayet olumlu bir şekilde karşılıyor bu projeyi. Olumlu donuşler alıyoruz bu konuda. Bu projenin daha da genişlemesi icin yeni yeni ailelerle iletişime gecmeye calışmaktayız. dedi.
Kızılay Bolu Şube Başkanı Muhsin Kınacı, "Turk Kızılayı Bolu Şubesi olarak bilindiği uzere her yıl cadırda, vatandaşlarımıza iftar veriyorduk. Bu sene bu iftarı, koli olarak vermeyi duşunduk. Valimiz Ahmet Umit sıcak yemeğin koyulup ve bunların dağıtılması gerektiğini soyledi. Biz de dağıtılması noktasında Bolu İl Milli Eğitim Mudurluğu'nden yardım istedik. Kendileri bu iş icin sağ olsunlar 55 tane gonullu oğretmen buldu. Her hafta 15 tane oğretmenimiz buraya gelip sefer taslarını alacak. Kendileri icin belirlenmiş olan ihtiyac sahibi aileleri giderek teker teker dağıtacaklar. Şu anda 55 tane gonullu oğretmenimiz bu projede yer alıyor. Eğer ihtiyac olursa bunu onumuzdeki hafta icinden itibaren arttıracağız. Şu anda 170'e yakın aileye gidiyor. Talebe gore bu sayıyı arttırabiliriz." diye konuştu.