Ucretli evde ozel eğitim oğretmenleri, Covid-19 tedbirleri nedeniyle işsiz kaldıklarını belirterek Kamu Başdenetciliğine muracaat etti Ucretli evde ozel eğitim oğretmenleri, Covid-19 tedbirleri nedeniyle işsiz kaldıklarını belirterek Kamu Başdenetciliğine muracaat etti.
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet okullarında ucretli evde ozel eğitim oğretmeni olarak gorev yapan oğretmenler, Covid-19 salgını tedbirleri cercevesinde evlerde eğitim veremedikleri icin gorevlerine son verildi.
Ucretli oğretmenlerin mağdur edilmeyeceğinin kendilerine soylendiğini belirten ucretli evde ozel eğitim oğretmenleri, bu kapsamda sadece kendilerinin mağdur edildiğini belirterek Kamu Başdenetciliğine başvuruda bulundu.
Bazı oğretmenler dilekcelerinde, "Bizim tek farkımız, okullarda değil de ozel cocuklara evde eğitim vermek. Ozel cocukların okullara gidecek durumu olmadığı icin bizler evlerde ders vermekteyiz. '3 ay işten cıkarılmayacak' dendiği halde cıkışlarımız verildi, işsiz ve maaşsız kaldık. Tıpkı diğer ucretli oğretmenler gibi 30 saat derse girdiğimiz halde onlardan ayrı muamele gorduk. Boyle bir ayrım yapması bizi mağdur etti ve onurumuzu incitti. Bizim tek sucumuz evde eğitim oğretmenleri olmak mı? O cocuklar ozel cocuk, okula gelemedikleri icin biz evlerine gidip onları eğitim hakkından mahrum bırakmıyoruz. Bu zorlu surecte mağdur edildik, işsizlik maaşından da faydalanamıyoruz" ifadelerini kullandı.
Kamu Başdenetciliğine gelen başvuruların incelemeye alındığı, Milli Eğitim Bakanlığıyla konuya ilişkin goruşmelerin başladığı belirtildi.