Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Oğrenme Genel Mudurluğu 20.04.2020 tarih ve 6488309 sayılı yazılarıyla Acık oğretim kurumları sınavlarının tamamını eylul ayına erteledi Hayat Boyu Oğrenme Genel Mudurluğu bunyesinde faaliyetlerini yuruten Acık Oğretim Okullarının 2019-2020 eğitim oğretim yılı 2. Donem Merkezi Sistem Sınavları 2020 Yılı Sınav Uygulama Takvimine gore 21-22 Mart 2020 tarihlerinde yapılması planlanmıştır. Fakat son donemde Dunya capında gorulen Corona Virus (Covid-19) tehlikesinin ulkemizde de gorulmesi sebebiyle, anılan tarihlerde yapılması planlanan Acık Oğretim Kurumlan 2019-2020 eğitim oğretim yılı 2. Donem Merkezi Sistem Sınavları eylul ayına ertelenmiştir.
Acık Oğretim Okullarının 2019-2020 eğitim oğretim yılı 3. Donem Merkezi Sistem Sınavları 2020 Yılı Sınav Uygulama Takvimine gore 4-5 Temmuz 2020 tarihlerinde yapılması planlanmıştır. Yapılacak olan 3. Donem Sınavları icin kayıt işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Kayıt işlemleri icin oğrencilerin irtibat burolarına gitmeleri ve ilgili bankalara sınav katılım ucretlerini odemelerinin, korona virus (Covid-19) salgını nedeniyle tehlike oluşturabileceği duşunulmektedir.
Eylul ayına ertelenen Acık Oğretim Kurumları 2019-2020 eğitim oğretim yılı 2. Donem Merkezi Sistem Sınavlarının kayıt işlemlerinin tamamlanması ve sınav kutuğunun hazır olması nedeniyle; 4-5 Temmuz 2020 tarihlerinde yapılacak 3. Donem Sınavlarının yapılacağı tarihlerde 2. Donem Merkezi Sistem Sınavlarının yapılması. 3. Donem Sınavlarının da Eylul ayında yapılacaktır.
Ahmet KANDEMİR