Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Muduru Hamza Aydoğdu Rize İl Milli Eğitim Mudurluğunun Zoom uzerinden duzenlediği toplantıya katıldı. Aydoğdu programda eğitim calışanlarının sorularını cevapladı. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Muduru Hamza Aydoğdu, Rize İl Milli Eğitim Mudurluğunun Zoom uzerinden duzenlediği toplantıya katıldı. Aydoğdu, programda eğitim calışanlarının sorularını cevapladı.
İşte Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Muduru Hamza Aydoğdu'nun yaptığı acıklamalar:
Zorunlu hizmet affı
Bu yılki zorunlu hizmeti 2021 yılına erteledik. Diğer arkadaşlar af gelsin diyor. Şuan bu konuda yapılan bir calışma yok. Bu konuyu bu surecte gundeme getirmemenizi rica ediyorum.
18 Mart'ta atananlar
Sayın bakanımız bu konuyu uc TV programında acıkladı. Bu atamalar yapıldığında boyle bir kriz olacağını kimse ongormuyordu. Sayın Bakanımız soylemişti zaten, okullar acılınca diye. İnşallah bu virusu yenersek, okulların acılmasıyla birlikte kararnameler de okullara gonderilecek.
2016 Ekim Grubu
Onlar kadroya gectiler. İller arası tayin istiyorlar. Calışıyoruz. Bir hafta icinde bir bilgilendirme yapacağız.
Rotasyon
Gecen yıl ertelemiştik. Bu yıl yapacağız. Bu hafta icinde de inşallah kılavuz cıkmış olacak. Şube muduru rotasyonu yapılacak. İl mudur yardımcısı ve ilce mudurlerini kapsamayacak. Şube muduru rotasyonu mevcut yonetmeliğe gore yapılacak
Mudur başyardımcısı
Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz zamanında mudur başyardımcılığı kadrosunu yonetmelikten cıkardık ama norm kadro yonetmeliğinden cıkarmadık. Sayın Bakanımız da mudur başyardımcılığı kadrolarının durmasını istiyor. Bununla ilgili bir yonetmelik calışmamız var. Okulların sayılarına gore bunlar tekrar okullara verilecek. Mudur başyardımcılığı koklu buyuk okullarda o okulların yukunu alıyor.
513 şube muduru ataması
Bugun bir toplantı yaptık. Merak etmesin o arkadaşlarımız, burada cok detaya girmemeyeyim. Onunla ilgili bir toplantı yaptık. Neticesini gelecek hafta butun arkadaşlara duyuracağız.