Antalya'nın Alanya ilcesinde bir ilkokul oğretmeni, korona virus salgını tedbirleri kapsamında evlerinde uzaktan eğitim goren oğrencilerinin derslerinden geri kalmamaları icin motosikletiyle kapı kapı dolaşıp odevlerini goturuyor. Antalya'nın Alanya ilcesinde bir ilkokul oğretmeni, korona virus salgını tedbirleri kapsamında evlerinde uzaktan eğitim goren oğrencilerinin derslerinden geri kalmamaları icin motosikletiyle kapı kapı dolaşıp odevlerini goturuyor.
Korona virus salgını tedbirleri kapsamında 'Evde Kal' uyarısının ardından Turkiye genelinde okullara ara verilip oğrencilere evlerinden Milli Eğitim Bakanlığı'nın Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) uzerinden eğitim verilmeye devam ediliyor. Alanya'nın Kargıcak Mahallesi Vahapoğlu İlkokulu 2. sınıf Oğretmeni Yılmaz Ucak, oğrencileri icin takdir toplayan bir uygulama başlattı. Ucak, salgın tedbirleri kapsamında evlerinden cıkamayan oğrencileri icin hazırladığı odevleri motosikletiyle evlerine kadar goturuyor. Kapı kapı dolaşıp odevleri teslim eden Ucak, başarılı olan oğrencilerine de ceşitli hediyeler veriyor. Ucak'ın bu uygulaması veliler tarafından da beğeni topluyor.
"Odevlerini hazırlayıp evlerine ulaştırmaya calışıyorum"
Oğrencilerinin eğitimi icin elinden gelen her şeyi yaptığını soyleyen Ucak, "Gercekten zorlu bir surecten geciyoruz. Malum surecte biraz uzadı. Oğrencilerimizin gunluk odevlerini EBA sisteminden paylaşıyoruz. Ayrıca bakanlığımız tarafından yayınlanan EBA kanallarından odevlerini izliyorlar. Bende elimden geldiği kadar cocuklarımızın motivasyonları bozulmasın ve derslerde geri kalmasın diye odevlerini hazırlayıp evlerine ulaştırmaya calışıyorum. Onlar bizim geleceğimiz yarınımız, inşallah her şey daha guzel olacak" dedi.
"Oğretmenimiz sağ olsun ayağımıza kadar oğlumun odevlerini getiriyor"
Oğrencisi Mustafa Şevki Işık'ın babası Numan Işık, oğretmenlerinin ayağına kadar odevlerini getirdiğini belirterek, "Oğlum da bu sayede derslerini yapıyor. Kendisine cok teşekkur ederim, bu durumdan cok memnunuz" diye konuştu.
"Oğretmenim evimize kadar odevlerimizi getiriyor"
Oğrenci Azize Elif Doğan da, "Oğretmenim evimize kadar odevlerimizi getiriyor. Bu odevlere calışıyoruz ve EBA'yı izliyoruz. Dışarıya cıkmıyoruz, evde kalıyoruz ve doktorlar icin dualar ediyoruz" şeklinde konuştu.
"Oğretmenim odevimi getirdiği icin cok mutluyum"
Oğrenci Bera Ozcan ise derslerinde cok iyi olduğunu ifade ederek şunları soyledi: "Oğretmenim odevimi getirdiği icin cok mutluyum. Okulumu cok ozledim, kısıtlama var gidemiyoruz."