Milli Eğitim Bakanlığı iki faaliyet icin daha ek ders odemesi yapacağını duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı, 28 Mart 2020 tarihinde yayımladığı yazıyla, koronavirusun yaratmış olduğu krizden dolayı, destekleme ve yetiştirme kursları, ilkokullarda yetiştirme programları, evde eğitim hizmetleri, destek eğitim odası uygulamaları, oğrenci sosyal ve kişilik hizmetleri, planlama ve bakım-onarım gorevi, işletmelerde meslek eğitimi, belleticilik gorevi, ders dışı eğitim calışmaları, hizmet ici eğitim uygulamaları, 1 Eylul'e kadar iptal ettiğini, bu nedenle bu tarihe kadarki bu kapsamındaki ek ders odemeleri yapmayacağını acıklamıştı.
Bakanlık daha sonra meslek dersi oğretmenlerinin yaptığı "planlama ve bakım-onarım gorevi" ile "işletmelerde meslek eğitimi" gorevlerinin iptal edilmediğini ve bu gorevler icin ek ders odemesi yapılacağını soyledi.
İdari izinlere dair 29 Nisan 2020 tarihli yazıda ise bu kez "hizmet ici eğitim" ve "kurul ve komisyon uyeliği" faaliyetlerinin, uygulaması durdurulan faaliyetler arasından cıkarıldığı belirtilmiştir. Bu bağlamda, "hizmet ici eğitim" ve "kurul ve komisyon uyeliği" faaliyetleri icin de ek ders verilecektir.