Amasya Macit Zeren Fen Lisesi oğretmenleri, evindeki oğrencilerini okul ortamından koparmamak icin sınıfta kamera karşısına gecerek dersleri işliyor. Amasya Macit Zeren Fen Lisesi oğretmenleri, oğrencileri evdeyken, boş sınıfta kamera karşısına gecerek ders anlatıyor.
Okulun oğretmenleri, yeni tip koronavirus (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uzaktan eğitime gecilmesinin ardından cocukların motivasyonunun kaybolmaması icin dersleri sınıflarından ulaştırıyor.
İnternet uzerinden canlı bağlantının yapıldığı derslere oğrenciler, evlerinden soru sorup aktif katılıyor.
Oğrencilerin motivasyonunu yuksek tutmak icin yapılan uygulamada, oğretmenler dezenfeksiyonu sağlayıp sosyal mesafeyi koruyarak, gerekli gordukleri oğrencilerin evine gidip birebir goruşmeler de yapıyor.
"Oğrenciler kendilerini sınıfta hissediyor"
İl Milli Eğitim Muduru İlker Kosterelioğlu, uygulamayı yerinde inceleyip, oğretmen ve oğrencilerle fikir alışverişinde bulundu.
Kosterelioğlu, AA muhabirine yaptığı, koronavirus tedbirleri kapsamında yapılan uygulamayla hem oğrencilerin kendilerini sınıfta gibi hissedip dersleri aksatmadığını hem de bu surecte oğrencilerde oluşacak psikolojik yorgunlukları minimuma indirdiklerini soyledi.
Oğrencilerin EBA TV'yi de surekli takip ettiğini belirten Kosterelioğlu, şoyle devam etti:
"Bu okuldaki oğretmenlerimiz bir araya gelerek oğrenciler icin yeni bir ortam oluşturdu. Bu ortam icinde akıllı tahtaları internete bağlayan oğretmenlerimiz, oğrenciler normal gunlerde hangi sınıftan ders alacaksa o sınıftan goruntulu şekilde ders anlatıyor. Bu calışmayla oğretmenlerimiz, hala eğitim oğretimin sınıflarda devam ettiği duygusunu ve ortamını oluşturarak oğrencilerimizin motivasyonunu yuksek tutuyor. Bu kapsamda yaptığımız ziyaretlerde oğretmenlerimizin cok istekli ve arzulu olduklarını gorduk. Oğrencilerimiz uzerinde de sınıflarından cekim yapılmasının ayrı bir motivasyon kaynağı oluşturduğunu gozlemledik."
"Virus sureci bizi derslerimizden uzaklaştırmadı"
Oğrenci İhsan Kaan Sivaslıgil de okuldan uzak kalmanın ders calışmalarına engel olmadığını dile getirerek, "Yakından eğitim gibi olmuyor tabii ama oğretmenlerimiz sağ olsun bize yakından eğitim vermiş gibi derslerimizi anlatıyor. Virus sureci bizi derslerimizden uzaklaştırmadı. Bu surecte internetin cok faydası oluyor. Oğretmenlerimize her zaman sorularımızı soruyoruz, onlar da cevaplıyor." ifadelerini kullandı.