Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Muduru Hamza Aydoğdu, gorevde yukselme yonetmeliğinin ve hizmet puanlarının değiştirileceğini acıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Muduru Hamza Aydoğdu, Ankara İl Milli Eğitim Mudurluğunun duzenlendiği online toplantıda, gorevde yukselme yonetmeliği ve hizmet puanlarının değiştirilmesine dair iki onemli acıklama yaptı.
Hamza Aydoğdu'nun acıklamaları şu şekilde:
1- Yeni dunya duzeninde liyakat ve ehliyetten soz ediliyor. Gorevde yukselme yonetmeliğini değiştiriyoruz. Sayın Bakan bugun imzaladı. Artık okul mudur yardımcılığından en yukarı kademeye kadar butun basamakları tarif ettik ve bu basamaklar arasındaki gecişlerin kurallarını koyduk
2- Biliyorsunuz, hizmet puanları sadece yıllara sarih idi. 4 maddemizi değiştirdik. Artık Yuksek lisans, doktora, uluslararası ve ulusal kulturel, sanatsal ve sportif başarı gosteren, hakemli dergilerde makale, eTwinning projesinde calışan, TUBİTAK calışmalarında başarılı olan projelere de hizmet puanı vereceğiz. Oğretmenin objektif kriterlere gore kendisini gosterdiği etkinliklere puan vereceğiz. Bu konuda geriye doğru puanlama olmayacak.