Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim oğretim hizmetleri sınıfı dışında kalan personelin 1 Haziran itibariyle goreve başlamasını istedi. Bakanlıktan yayımlanan yazıda, eğitim oğretim hizmetleri sınıfında bulunanların durumlarının ise 19 Haziran'dan sonra değerlendirileceği belirtildi. MEB, 28 Mayıs 2020 tarihinde yayımladığı yazıyla tum eğitim kurumlarını 19 Haziran'a kadar tatil etmişti. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Personel Genel Mudurluğu
Sayı : 16833931-903.05.03-E. 7259041 01.06.2020
Konu : Normalleşme ve Alınacak Tedbirler
DAĞITIM YERLERİNE
İlgi : 29.05.2020 tarihli ve 2020/8 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi.
Bir orneği ekte gonderilen ilgi Genelgede, Covid-19 salgını kapsamında 1 Haziran 2020 tarihi itibarıyla kamu kurum ve kuruluşlarında normalleşme ve alınacak tedbirler belirlenmiştir.
Bu cercevede Bakanlığımızın merkez ve taşra teşkilatında gorev yapan personel 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren, onceden olduğu şekilde gorev yerlerinde calışmaya başlayacaktır.
Eğitim ve oğretim hizmetleri sınıfında bulunanlar, 19 Haziran 2020 tarihinden sonraki surecte ilgi Genelge kapsamında değerlendirilecektir.
Bu surecte personelden;
a) Yoneticiler haric olmak uzere 60 yaş ve uzerinde olanlar,
b) Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı (sağlık kurulu raporu, e-nabızdan alınacak belge veya ilac raporlarıyla bu durumlarını belgelendirenler) bulunanlar,
idari izinli sayılacaktır.
Bu surecte idari izinli sayılanlar gorevlerini fiilen yerine gelirmiş sayılacak; mali ve sosyal hak ve yardımları ile diğer ozluk hakları saklı kalacaktır. Bu kapsamda bulunan personel amirinin izni dışında gorev mahallinden ayrılmayacak ve hizmetlerine ihtiyac duyulanlar, cağrıldıkları anda gorevlerine donecektir.
Diğer taraftan Bakanlığımız personelinin maske kullanması, calışma mekanları, yemekhane, servisler ve sosyal alanlarda gerekli mesafenin ayarlanması, bu mahaller ile araclarının dezenfekte işlemlerinin yapılması hususunda butun birimler gerekli tedbirleri alacaktır.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.
Ziya SELCUK Bakan
Ek: İlgi Genelge

Dağıtım:
-Merkez Teşkilatı Birimlerine
-81 İl Valiliğine
(İl Milli Eğitim Mudurlukleri)
28 Mayıs 2020'de yayımlanan idari izin yazısı icin tıklayınız.