Milli Eğitim Bakanlığı 200 engelli oğretmen ve 90 milli sporcu ataması icin duyuru yayımladı Milli Eğitim Bakanlığı 200 engelli oğretmen ve 90 milli sporcu ataması icin duyuru yayımladı.
ENGELLİ OĞRETMEN ADAYLARININ OĞRETMENLİĞE BAŞVURU VE ATAMA DUYURUSU (HAZİRAN 2020)
2018 yılında yapılan Engelli Kamu Personeli Secme Sınavına [EKPSS (Lisans Duzeyi)] katılan adaylar arasından EKPSS (Lisans Duzeyi) puanı ustunluğune gore, 07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Engelli Kamu Personel Secme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yonetmelik hukumleri ile 17/04/2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Oğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yonetmeliği hukumlerine gore aşağıda yapılan acıklamalar doğrultusunda Ek-1 Atama Yapılacak Alanlar İle Başvuruya Esas Olacak Taban Puan ve Kontenjan Listesi'nde belirtilen alan ve kontenjanlarla sınırlı olmak uzere Ek-2 Başvuru ve Atama Takvimi'nde belirtilen sure icerisinde başvurular alınarak toplam 200 (iki yuz) kontenjana engellilerin oğretmen olarak ataması yapılacaktır.
Engelli oğretmen ataması detayları icin TIKLAYINIZ
MİLLİ SPORCULARIN BEDEN EĞİTİMİ ALANINA SOZLEŞMELİ OĞRETMEN OLARAK BAŞVURU ve ATAMA DUYURUSU (HAZİRAN 2020)
Bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumlarının beden eğitimi alanında oğretmen ihtiyacının karşılanmasına yonelik olarak 03/05/2002 tarihli ve 24744 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kamu Gorevlerine İlk Defa Atanacaklar İcin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yonetmeliğin Ek 4 uncu maddesi doğrultusunda milli sporculardan 90 (doksan) kontenjana 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında sozleşmeli aday oğretmen ataması yapılmak uzere başvurular alınacaktır. Başvurular ve atama işlemleri Ek-1 Başvuru ve Atama Takvimi suresi icerisinde aşağıdaki acıklamalar doğrultusunda yapılacaktır.
Milli Sporcu ataması detayları icin TIKLAYINIZ