Ozel Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oğretmenleri, Liselere Geciş Sınavı oncesi sosyal sorumluluk projesi cercevesinde koy okullarındaki eskiyen masa ve sıraları yeniledi. Ozel Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oğretmenleri, Liselere Geciş Sınavı oncesi sosyal sorumluluk projesi cercevesinde koy okullarındaki eskiyen masa ve sıraları yeniledi.
Cin'in Wuhan kentinde ortaya cıkan ve kısa surede tum dunyayı etkisi altına alan korona virus salgını nedeni ile oğrenciler uzaktan eğitimle sınava hazırlanırken, Ozel Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oğretmenleri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında koy okullarında eskiyen sıra ve masaları yeniledi. Koy okullarında bulunan sıra ve masalar oğretmenler tarafından okullara gidilip buradan kamyonete yuklendikten sonra Ozel Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine getirilip buradaki atolyede elden gecirildi.
"Sosyal projelerde bir adım onde olmak istiyoruz"
Ozel Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine taşınan eski sıra ve masalar oğretmenlerin hunerli ellerinde yenilendi. Yapılan proje ile ilgili acıklamalarda bulunan Ozel Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Muduru Mehmet Hanifi Celik, 2019-2020 eğitim ve oğretim yılının başından bu yana bircok sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını soyledi. Celik, "Koy okullarının onarımı, catılarının onarımı, ıslak zeminlerin onarımı, duvar ile sıra ve masaların onarımı, kapı ve pencerelerin onarımını gercekleştirdik. Bu tur sosyal projelerde bir adım onde olmak istiyoruz" dedi.
"LGS sınavına girecek oğrencilere kucuk bir surpriz yapacağız"
Koy okullarında LGS'ye girecek orta oğretim oğrencilerine surpriz yapmak icin şimdi de sıra ve masaların bakımını yaptıklarının aktaran Celik, "Şimdi de koy okullarında okuyan oğrencilere LGS'ye girerken kucuk bir surpriz yapmak amacı ile sıra ve masalarının tamirinin, bakımını gercekleştirdik. Cocukların sınav stresinden uzaklaşmasını ve daha iyi bir ortamda olmalarını sağlamak amacıyla sıra ve masalarının bakımlarını yapıyoruz. Pandemi nedeniyle oğrencileri okullara almıyoruz. Biz şuanda yine sosyal sorumluluğumuzu yerine getirerek sosyal mesafe ve maskelerimizi takarak oğretmenlerimizle birlikte cocuklarımıza faydalı olmak icin gorevimizin başındayız" diye konuştu.