Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Mudurluğu 12.06.2020 tarih ve 7819760 sayılı yazılarıyla Okul Oncesi Eğitimde Sene Sonu İşlemlerini acıkladı.
İşte o yazı;
Covid-19 salgını nedeniyle 16 Mart 2020 tarihinden itibaren eğitim ve oğretime ara verilmiştir. Okul oncesi eğitimde, ilkokul ve ortaokullarda olduğu gibi not verme, ortalama puan hesaplama ve sınıf gecme gibi iş ve işlemler olmadığından salgın nedeniyle yaşanan surecte, ilgi Yonetmelikte okul oncesi eğitimle ilgili konularda bir değişiklik yapılmamıştır. Bu nedenle okul oncesi eğitim kurumlardaki sene sonu iş ve işlemleri Milli Eğitim Bakanlığı Okul Oncesi Eğitim ve İlkoğretim Kurumları Yonetmeliği ve mevcut mevzuat hukumlerine gore yurutulecektir.
Oğretmenler, birinci ve ikinci doneni yapılan yuz yuze eğitimdeki gozlemlerine dayanarak gelişim raporlarını doldurabileceklerdir. Uzaktan eğitim yoluyla cocuklarla etkileşim icinde bulunan oğretmenler ise bu surecteki gozlemlerini de gelişim raporlarına yansıtabileceklerdir. Covid-19 salgın tedbirlerine aykırı olacak şekilde belge toreni adı altında organizasyonlar yapılmayacak olup soz konusu sene sonu belgeleri elektronik ortamda velilerin erişimine acılacaktır.
Ahmet KANDEMİR